https://voroskereszt.hu/hirek/sikerrel-zarult-az-orszagos-vasutas-veradonap/

Sikerrel zárult az Országos Vasutas Véradónap


A járványhelyzet és a korlátozások ellenére is mintegy 300 véradó döntött úgy, hogy részvételével segíti az Országos Vasutas Véradónap sikerességét. A december 4-i eseményen a véradást megelőző rutinvizsgálatok után 263 önkéntes járulhatott hozzá a vérkészletek feltöltéséhez.

Országszerte 11 városban, összesen 12 vasúti helyszínen rendeztük meg a jótékonysági eseményt. A fővárosban a Nyugati pályaudvar Királyi várójában 44-en, a MÁV Székházban 23-an, Debrecenben 21-en, Dombóváron 10-en, Kaposváron 16-an, Miskolcon 14-en, Nagykanizsán 22-en, Nyíregyházán 21-en, Pécsen 24-en, Szegeden 17-en, Szolnokon 15-en, Szombathelyen 36-an járultak hozzá a kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátáshoz.

A pandémia idején a segítség még nagyobb hangsúlyt kap, hiszen nem csak a járvány elleni küzdelem a fontos, a működő egészségügyi ellátáshoz szükség van a vérkészletek folyamatos feltöltésére is.

A MÁV, [1] a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület (VOKE [2]), az Országos Vérellátó Szolgálat [3] szervezetünkkel együttműködve pénteken 14. alkalommal szervezte meg az Országos Vasutas Véradónapot. A szeretet ünnepének közeledtével az önzetlen segítségnyújtás fontosságára, az utasok és a vasutasok összefogásának jelentőségére hívtuk fel a figyelmet.

Valamennyi résztvevő szervezet ezúton is köszöni minden önkéntes véradónak a segítséget.