https://voroskereszt.hu/hirek/segitse-embertarsai-gyogyulasat-veradasaval/

Segítsd embertársaid gyógyulását véradással!


A május 1-jei hosszú hétvége előtt és után a biztonságos hazai vérkészlet fenntartása érdekében véradásra hív mindenkit a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat.

A teljes munkaheteken átlagosan 1600-1800 véradó nyújtja naponta karját a kiegyensúlyozott vérellátás, a vérre szoruló embertársaink gyógyulása érdekében. A csonka hetek idején a vérkészlet stabilitásának fenntartásához azonban ennél magasabb véradói szám szükséges, tekintettel az egyes készítmények rövid tárolási idejére, és az ilyenkor tapasztalható megnövekedett vérigényekre.

Az idei évben immáron harmadik alkalommal örülhetünk a hosszú hétvégének, azonban ez a vérellátás számára mindig nagy kihívást jelent. Ahhoz, hogy a május 1-jei ünnepi időszakban is biztosítani tudjuk a betegellátáshoz szükséges vérmennyiséget, fontos, hogy a hosszú hétvége előtt és után minél többen nyújtsátok segítő karotokat.

Sok szeretettel várunk mindenkit véradásainkon, hogy a gyógyuláshoz szükséges vérigényeket ebben az időszakban is maradéktalanul kielégíthessük.

A véradási helyszínekről és időpontokról az alábbi oldalakon tájékozódhattok:

http://www.ovsz.hu/ver/veradasok [1]
http://veradas.hu/adjvert/veradasok [2]

A meghirdetett véradások elérhetőek még a Vöröskereszt ingyenesen letölthető mobil applikációja segítségével is. Véradás-Vöröskereszt [3])