https://voroskereszt.hu/hirek/posztumusz-diszpolgari-cimet-adomanyozott-eger-varosanak-kozgyulese-gortva-jozsef-szamara/

Posztumusz díszpolgári címet adományozott Eger városának közgyűlése Gortva József számára


A díszpolgári címet Mirkóczki Ádám polgármestertől felesége és fia vette át az egri Dobó István téren, a 2021. augusztus 20-án megtartott díszünnepségen.

Eger város hírnevének öregbítéséért, valamint kiemelkedő munkásságának elismeréseként Posztumusz Díszpolgári Címet adományozott a közgyűlés Gortva Józsefnek, a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetének volt igazgatójának. A díszpolgári címet Mirkóczki Ádám polgármestertől felesége és fia vette át az egri Dobó István téren, a 2021. augusztus 20-án megtartott díszünnepségen.

Gortva József a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetét 1993-tól irányította. A hivatásának élt, munkája során mindig törekedett az újszerű formák, módszerek alkalmazására. Vezetésével számtalan országos és nemzetközi eseményt szerveztek Egerben, melyre méltán lehetett büszke.

A véradás szívügye volt, nem csak a megyében, de a régióban is felügyelte, koordinálta a véradásokat. A fiatalok körében sokat tett az elsősegélynyújtás népszerűsítéséért. Segítőkészsége, humánus cselekedetei legendásak.
2021. február 22-én, életének 64. évében hunyt el.

Nyugodjon békében.

Gortva József (1957-2021)