https://voroskereszt.hu/hirek/palyazati-felhivas-vta-12016/

Pályázati felhívás: VTA-1/2016


Magyar Vöröskereszt egyik legfontosabb alaptevékenysége a hazai vérellátáshoz szükséges véradók számának biztosítása.

1. A pályázati kiírás háttere és célja: Magyar Vöröskereszt egyik legfontosabb alaptevékenysége a hazai vérellátáshoz szükséges véradók számának biztosítása.
A tevékenység célja a hazai biztonságos betegellátás támogatása. Ezen tevékenységünk ellátásához elengedhetetlen a megfelelő eszközellátottság, az véradásszervezés népszerűsítése és társadalmasítása, szervezők és önkéntesek képzése és felkészítése. Fontos, hogy olyan kezdeményezéseket támogasson, amely a helyi közösségek igényeit tartja szem előtt. A pályázat célcsoportja a kistelepüléseken élő lakosság, olyan helyi közösségek, amelyek aktív szerepet vállalnak a település életében.

2. Pályázókra vonatkozó kritériumok: Az Alaprész pénzügyi forrásaiból a Magyar Vöröskereszt, valamint annak alapszervezetei, tagozatai részére pályázati úton lehet támogatást nyújtani. Pályázatot az alapszervezetek csak, valamelyik jogi személyiséggel rendelkező szervezeti egység közreműködésével nyújthatnak be. Az alapszervezetek pályázati forráslehívása mellett, az Alaprész felhasználható központi (Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóság) kezdeményezésű programok megvalósítására is.

Letölthető dokumentumok: