https://voroskereszt.hu/hirek/oktatotermet-avatott-a-magyar-voroskereszt-orszagos-igazgatosaga-pecsett/

Oktatótermet avatott a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága Pécsett


A megújult oktatóhelyiséget Kardos István főigazgató és a Baranya megyei Vöröskereszt vezetői közösen adták át.

Közösségi munka eredményeként, három kisebb szoba összenyitásából alakított ki a Magyar Vöröskereszt Baranya megyei szervezete [1] egy modern oktatótermet a megyeszékhelyen lévő irodájának részeként. A megújult helyiségben ezentúl a kor elvárásainak megfelelő környezetben kapnak helyet az elsősegélynyújtó tanfolyamok, a bébiszitter valamint a házi betegápoló képzések.
Ez jelentős előrelépés, hiszen a megyében igény van effajta tanfolyamokra, melyeket mostantól a Vöröskereszt hatékonyabban képes kielégíteni, valamint ezzel lehetőség nyílt a képzési profil bővítésére is. Mivel Pécs egyetemi város nagyszámú külföldi hallgatóval, ezért a jövőben nyitni tudnak ezen közösségek felé és igény szerint angol és német nyelven is tudnak elsősegély tanfolyamokat indítani.

A csaknem 1,5 milliós beruházás a Magyar Vöröskereszt Baranya megyei szervezetének saját bevételeiből valósult meg, a kivitelezést pedig a pécsi Pollack Mihály Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium [2] vállalta magára, melynek tanulói együttműködési megállapodás keretein belül végezték el a felújítást, mely egyben szakmai gyakorlatként is szolgált számukra.

A megnyitó ünnepségen Dr. Buda Péter Baranya megyei elnök és Udvaros Renáta megyei igazgató együtt adta át a termet Kardos István országos főigazgatóval.
Kardos István ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a véradásszervezés mellett a Magyar Vöröskereszt másik jelentős feladata a társadalmi elsősegélynyújtás, mely az oktatóterem átadásával új szintre léphet a régióban.

Az átadó eseményt a Baranya megyei szervezet küldöttgyűlése követte, ahol elismerések átadása mellett a megyei szervezet 2018 eredményeinek ismertetésére is sor került.