https://voroskereszt.hu/hirek/munkatarsunkat-is-elismertek-a-szocialis-munka-napjan-2/

Munkatársunkat is elismerték a Szociális Munka Napján


November 12-én köszöntjük hazánkban a szociális intézményekben dolgozókat.

A Szociális Munka Napja alkalmából a Magyar Vöröskereszt köszönti a gyermekvédelmi és szociális intézményekben, szolgálatokban dolgozó családgondozókat, szociális munkásokat, gondozókat, segítőket!

Az ország egyik legnagyobb intézményfenntartó szervezete, a Magyar Vöröskereszt kötelékében több mint 400 dolgozó végzi ezt az áldozatos, de szép munkát. Tavaly 11000 fölötti volt az általuk ellátott kliensek száma intézményeinkben. Rajtuk kívül köszönet illeti a területi szervezeteknél a nélkülözésben élő családokkal és egyének segítésével foglalkozó munkatársainkat is, hogy a szervezethez érkező adományokból minél hatékonyabban, lehetőleg igazságosan támogassák az anyagi szükséget szenvedőket, a Vöröskereszt alapelveinek megfelelően.

A Szociális Munka Napján a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének [1] Hajléktalanokat Gondozó Központjának intézményvezetője, Duberné Dunaveczki Éva miniszteri elismerő oklevelet vehetett át a hajléktalanokért végzett példaértékű munkája elismeréseként.