https://voroskereszt.hu/hirek/megvan-kik-kepviselik-baranya-megyet-a-magyar-voroskereszt-elsosegelynyujto-versenyenek-orszagos-dontojeben/

Megvan, kik képviselik Baranya megyét a Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtó versenyének országos döntőjében


A Magyar Vöröskereszt Baranya megyei Szervezete a felmenő rendszerű 48. megyei elsősegély versenyét az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központban rendezte meg, 2019. 04.30-án.

A megmérettetésen 10 csapat vett részt, köztük a szerbiai Zombor Vöröskereszt csapata is képviseltette magát, így nemzetközivé vált a verseny. A csapatok   gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriában versenyeztek.

A 7 elsősegély kárhely mellett a Baranya Megyei Rendőr- főkapitányság és a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 1 – 1 állomással első alkalommal vett rész a versenyen, mint állomás biztosító. Mind két szervezet külön díjjal jutalmazta az állomásukon legjobban teljesítő csapatot.

A győzelmet, gyermek kategóriában a pécsi Magyar – Német Általános Iskola csapata,

A kategória győztesek vehetnek részt az országos elsősegélynyújtó versenyen, melyet az idei évben Zalaegerszegen rendeznek meg szeptember második hétvégéjén.

Bővebb információ itt: https://voroskereszt.hu/elsosegely/orszagos-elsosegelynyujto-verseny/ [1]

További hír: https://www.bama.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/elsosegelynyujto-versenyre-tartottak-amikor-baleset-tortent-az-orruk-elott-1805695/ [2]

Fotók itt: https://voroskereszt.hu/elsosegely/orszagos-elsosegelynyujto-verseny/ [1]

A fotókat készítette: Széles Gergely, a Magyar Vöröskereszt munkatársa