https://voroskereszt.hu/hirek/megnyitott-a-voroskereszt-uj-kavezoja-a-belvarosban/

Megnyitott a Vöröskereszt új kávézója a belvárosban


Megnyitott az Empathy Cafe&Bistro az Arany János utcában, ahol egyébként a Magyar Vöröskereszt székháza is található. Mindenki, aki betér ide, fogyasztásával a szervezet karitatív munkáját támogatja. Az Empathy nem csupán egy charity kávézó és bisztro kíván lenni, hanem egy olyan közösségi- és alkotótér is, ami fontos társadalmi témáknak ad teret az empátia jegyében.

A Magyar Vöröskereszt, Arany János utcai székházának földszintjén egy speciality kávézó-bisztrót nyitott Empathy Cafe&Bistro néven. A szervezet a korábban kihasználatlanul álló földszinti garázsbeállóját és a mellette található irodát gondolta újra és alakította át vendéglátóhellyé. A helyet a minőségi, Costa Rica-ból származó speciality kávé és a római pizza és a magyar lángos közti átmenetet képviselő DOP lángos fémjelzi, amire különféle, friss hazai alapanyagokból készült feltétek kerülnek. A hely reggelire szendvicsekkel és pitékkel, ebédidőben pedig menüben kínált krémlevesekkel és lángosokkal várja a vendégeket.

Az étel- és italkínálat kialakításában egyébként alapvető szempont volt, hogy lehetőség szerint hazai termelőktől származó alapanyagokkal dolgozzon az Empathy konyhája és az is, hogy működése minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjon maga után, ezért újrahasznosított tálalóeszközöket és zöldtisztítószereket használnak majd.

Az épület kialakításánál figyeltek a látás-, mozgás- és a hallássérültek megváltozott igényeire és az akadálymentesítésre is. A hely szimbóluma pedig egy 16 méter hosszú vendégasztal lesz, amellyel a Vöröskereszt fizikailag is szeretné megjeleníteni az Empathy fő mondanivalóját, hogy: “Üljünk egy asztalhoz és tegyük félre az előítéleteinket!”. Ezt a gondolatot hirdeti az Empathy közösségi könyvespolca is, amelyhez közel 100 ismert és elismert ember ajánlott fel dedikált könyvet.

Empathy Cafe&Bistro [1]

Budapest, Arany János utca 31.

Nyitva tartás: Hétfő-Csütörtök: 7:30-20:00, Péntek: 7:30-22:00, Szombat-Vasárnap: zárva

Támogatók:

A projektben résztvevő cégek saját termékeiket, szolgáltatásaikat térítésmentesen ajánlották fel, vagy jelentős kedvezményt biztosítottak ezekből a jó ügy érdekében. Magyar Vöröskereszt Empathy kávézó és közösségi tér főtámogatója a Google.org, a Google cég karitatív ága, amely jelentős pénzbeli támogatással tette lehetővé az egyedi kezdeményezés megvalósítását.  A kávézó megépüléséhez termék- és szolgáltatás adománnyal járult hozzá a Studio Stisze Építészeti és Mérnöki Szolgáltató Bt., a Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft.- Rigips Divízió, az LG Electronics Magyar Kft., a Mapei Kft., az Euronorm Group Hungary, a Mobilsofa Kft., A Media Markt Saturn Holding Zrt., A KPMG Hungária Kft., a Rewart Kft., a Well PR, a Brand Bar Communications, az A.Me.CoD Zrt., a HelloWood, a Telenor, az ÖkOstore Kft., a Technika Poly x Wood Nyitott Műhely, a Zalakerámia Zrt., a Hoduna Kft., a Fiskars, a Minikonyha Kft., a Forax Trend Kft., a butopea, a Eurhytmics, az Audiopartner Kft.,  a Remmers Ungarn Kft. és a JafHolz Ungarn Kft. Az ételeket az ismert balatoni gasztro szakember, Bezerics Dani (Paletta) álmodta meg, italfronton pedig többek között a Laposa Birtok kiváló borait kóstolhatjuk meg. A pincészet egyébként az idei évjáratú kéknyelűinek palackárából 100 forinttal támogatja a szervezet véradásszervezési munkáját. A magas minőségű kávét Bányai László termeli és Tóth Sándor, a szekszárdi Kávé Háza vezetője pörköli. A BWT Hungária Kft. által felajánlott technikának köszönhetően a csapvízből szűrt és magnéziummal dúsított víz készül.