https://voroskereszt.hu/hirek/kutya-elsosegelyben-segit-az-okostelefon-alkalmazas/

Kutya-elsősegélyben segít az okostelefon alkalmazás


Három új fejlesztéssel ünnepli születésnapját a Vigyél Haza kutyakereső alkalmazás.

A Vigyél Haza Alapítvány és a Telenor együttműködésében fejlesztett egyedülálló applikáció elveszett kutyánk megtalálásában, új eb örökbefogadásban, kutyabarát szállás és étterem keresésben és mostantól kutya-elsősegélynyújtásban is azonnali segítséget nyújt.

Az új lehetőség nem csak a kedvencek életét mentheti meg, hanem általánosságban is felkészíti a gazdikat minden nem várt esetre, amikor a kedvencük testi épsége az ő hozzáértésükön múlhat.

A Vigyél Haza kutyakereső okostelefon alkalmazás két évvel ezelőtt mutatkozott be a nagyközönség előtt, majd rögtön az első hetekben több mint 10 000 felhasználó töltötte le, később ez a szám átlépte a 21 000-et. Eddig 4711 felelős gazdi töltötte fel a rendszerbe saját kutyáját, hogy ha az netán elkóborolna, azonnal értesíthesse erről a közelben tartózkodókat. 348 olyan házi kedvenc van jelenleg regisztrálva, akiket kóborolni láttak valahol a közelmúltban, illetve, akiket megtalálójuk átmenetileg befogadott, és összesen 67 elveszett négylábút keres a gazdija. Máig összesen 32 menhely, állatvédő szervezet regisztrálta jelenleg 1010 gazdira váró ebét, ezzel együtt mindösszesen 6136 állatot tart nyilván a rendszer pillanatnyilag.

2015 augusztusára, az alkalmazás második születésnapjára a programot üzemeltető Vigyél Haza Alapítvány és a Telenor három frissítéssel készült a felhasználóknak:

„Az alkalmazás adatbázisa, folyamatosan bővül. Már több száz kutyabarát szállás, étterem, kávézó és kutyafuttató található itt, melyet partnerünk, a Kutyabarát.hu gyűjtött össze és folyamatosan frissít. További újdonság, hogy mostantól már nem csupán a szálláshelyek, de az éttermek és kutyafuttatók képei is megtekintetőek az alkalmazásban, megkönnyítve ezzel a választást. A Kutyaelsősegély szakmai anyagát Kis Anna segített összeállítani, aki hasonló tárgyú tanfolyamaival, könyvével megbecsült szereplője az állatbarát közösségnek.” – mondta el Óvári András, a Vigyél Haza Alapítvány alapítója.

„Ma a Telenornál értékesített készülékek 80%-a okostelefon, kétharmaduk a leggyorsabb Hipernet elérésére képes, a kutyákat pedig szinte mindenki szereti, így ezek együtt egyértelművé tették, hogy technológiai hátterünket az alapítvány szakértelmével ötvözve egy jó ügyet tudunk szolgálni. A Vigyél Haza alkalmazással egy régóta fennálló társadalmi kérdésre tudunk előremutató, széles körben elérhető megoldást kínálni.” – tette hozzá Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.

Bővebb információ a Vigyél Haza Alapítványról: http://vigyelhaza.hu [1]

Az alkalmazás elérhető a Google Play-en és az App Store-ban.