https://voroskereszt.hu/hirek/kozel-4-millio-forint-tamogatassal-segitik-pest-megyeben-a-csaladok-atmeneti-otthonait/

Közel 4 millió forint támogatással segítik Pest megyében a Családok Átmeneti Otthonait


Az S&T Magyarország közel 4 millió forinttal támogatja a Százhalombattán működő Családok Átmeneti Otthona I-II. intézményekben élőket. Segítségükkel most a szülők és gyermekek körülményeit könnyítheti meg a megyei szervezetünk a legnagyobb szükség idején.

A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete [1] két Családok Átmeneti Otthonát működtet, ahol a családokat összetartva megelőző funkciókat lát el, veszélyeztetettségtől függően. A megfelelő segítséghez és ellátáshoz, valamint magához az intézmény működéséhez több támogatásra is szükség van.

Az információ-technológiai tanácsadásban, fejlesztésben, valamint a vállalatirányítási és szoftver szolgáltatói megoldásokban élen járó S&T Magyarország [2] most segítő kezet nyújtott, hiszen 3.960.000 forint támogatást ajánlott fel az intézmények számára. Ennek köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a megyei szervezet munkatársai segítsék a családok társadalomba történő minél gyorsabb visszailleszkedését, lakhatási támogatást biztosíthassanak a megtakarítások felhasználása helyett, valamint munkavégzéshez szükséges képzésekkel és tanfolyamokkal fejlesszék a szülőket. A pénzügyi forrásnak köszönhetően a gyermekek iskolai eszközeihez vagy a tervezett nyári kiránduláshoz sem kell a másra félretett összegekhez nyúlni.

Az S&T Magyarország egy újabb példa az emberiességre és a példamutatásra a humanitárius segítségnyújtás égisze alatt. Minden család és vöröskeresztes nevében köszönjük a csodás támogatást!