https://voroskereszt.hu/hirek/kozel-13-ezer-raszorulo-csalad-kap-segelycsomagot-a-voroskereszttol/

Közel 13 ezer rászoruló család kap segélycsomagot a Vöröskereszttől


Csaknem 70 ezer kilogramm tartósélelmiszert gyűjtött a Magyar Vöröskereszt decemberi kétnapos gyűjtése során. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet ebből mintegy 13 ezer rászoruló családnak nyújt segítséget még az ünnepek előtt.

A Magyar Vöröskereszt decemberi kétnapos élelmiszergyűjtése során 68.335 kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze. A december elején 111 Tesco hipermarketben szervezett gyűjtőakcióban 409 munkatárs és 1359 önkéntes gyűjtötte az adományokat. A felajánlás közel 24 ezer adományozótól érkezett.

A legtöbb élelmiszert Pest megye gyűjtötte (8504 kg-ot) összességében, de az áruházak számával átlagolva Heves (1154 kg), Győr (966 kg) és Somogy (933 kg) megyében is jelentős volt az adakozási kedv.

A tartós élelmiszerekből, tisztító- és tisztálkodási szerekből összeállított segélycsomagok nagy része még az ünnepek előtt eljut a szegénységben élő családoknak a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezeteinek hála. Az adományok mintegy 13 ezer mélyszegénységben élő családnak jelent valós segítséget országszerte.

Idén először négy megyében – Heves, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna – 1300 csomag őrölt specialty kávét is kioszt a hazai legnagyobb humanitárius szervezet, mely Tóth Sándor szekszárdi kávés szakember felajánlása.

A téli időszakban, a karácsony közeledtével sokan fordulnak a Magyar Vöröskereszthez segítségért. A téli tüzelő, a fűtési szezon miatt megemelkedett rezsiköltségek mellett sok hátrányos helyzetű családnak jelent gondot a mindennapi élelem megvásárlása, a napi legalább egyszeri meleg étel elkészítése és biztosítása.

A Vöröskereszt emiatt arra kért mindenkit, hogy december 7-én és 8-án a Tesco áruházakban vásárolva gondoljon a rászorulókra is, és tegyen a kosarába eggyel több csomag rizst, száraztésztát, teát, konzervet, lisztet vagy édességet, mint amire szüksége van.

A Magyar Vöröskereszt elindította 1359-es adományvonalát is. Mindenki, aki felhívja a 1359-et vagy SMS-ben elküldi az adomány szót, 250 forinttal segíti a humanitárius szervezet téli krízis időszakban végzett munkáját. Az adományt jelentő hívások megköszönésekor Ördög Nóra, Bochkor Gábor, Lola vagy Puskás Peti hangjával találkozhatnak.