https://voroskereszt.hu/hirek/kirandulo-part-mentettek/

Kiránduló párt mentettek


A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, a Magyar Vöröskereszt egyik alapszervezete is kitüntetést kapott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól. A szervezet március elején két turista életét mentette meg.

Balázs Gergely, Fekete András, Balázs László a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat önkéntes munkatársai, egy kiránduló párt hoztak le egy Visegrád-környéki sziklateraszról a szentendrei tűzoltók segítségével. A turisták a visegrádi fellegvárból ereszkedtek le, de egy vízmosásban lecsúsztak 15 métert, végül egy olyan sziklateraszra értek, alattuk egy tízméteres szakadékkal.

A szolgálat a hatóságok munkáját segíti, elsősorban olyan mentésekben vesznek részt, melyekhez a tűzoltóságnak nincsenek meg a megfelelő eszközeik. A Visegrádi esetnél például speciális kötéltechnika segítségével szabadították ki a bajba jutott turistákat, akik a riasztás után 2 órával már biztonságban voltak.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkájáról további információt a szervezet honlapján találhatnak: http://www.kutato-mento.hu [1]

Forrás: Index.hu/ Magyar Vöröskereszt