https://voroskereszt.hu/hirek/katasztrofavedelmi-tabort-szervez-a-voroskereszt-jelentkezz/

Jelentkezz katasztrófavédelmi táborunkba!


A Magyar Vöröskereszt katasztrófavédelmi ifjúsági tábort rendez 2015 júliusában.

A táborban azokat a fiatalokat várják, akik aktívan részt vennének a szervezet katasztrófavédelmi tevékenységeiben. A gyakorlati és elméleti ismereteket adó nyári tábor során a résztvevők megismerik a katasztrófahelyzetek hátterét, a védekezés mikéntjét, a tűzvédelem és az árvízi védekezés, az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, az elsősegélynyújtás és a pszicho-szociális segítségnyújtás világát.

A tábor időpontja: 2015. július 5-10.

A tábor maximális létszáma: 25 fő résztvevő. A szervezők fenntartják a jogot arra, hogy túljelentkezés esetén a jelentkezési űrlap motivációs mezői alapján válasszák ki a résztvevőket.

Részvételi díj: 15 000 Ft/fő, amely magában foglalja a szállást, a teljes ellátást, az elméleti és gyakorlati foglalkozásokon való részvételt valamint a balesetbiztosítást.

A jelentkezés feltételei:

Jelentkezés: űrlap [2]

A tábor elméleti előadásokból, interaktív bemutatókból és gyakorlatokból áll, amelyek során a résztvevők átfogó ismeretekre tesznek szert az alábbi témákban:

A rendezvény ideje alatt a résztvevők tábori körülmények (barakkok) között kerülnek elszállásolásra, amely felszerelése és felépítése megfelel egy súlyosabb katasztrófahelyzet esetén létrehozott alaptáboréval.

A valósághű körülmények biztosítása érdekében a tábori rend (tábori rend letöltése) betartása kötelező. A részvétel feltétele a tábori rend elfogadása, valamint az alább ismertetett személyes felszerelések résztvevő által történő biztosítása.

Résztvevők által biztosítandó egyéni felszerelések

Kérjük a táborozókat, hogy felszerelésüket lehetőleg hátizsákban hozzák magukkal, valamint nagyobb táskájuk mellett hozzanak magukkal egy kisebb, 1 napnyi felszerelésnek elegendő hátizsákot, amely könnyű mozgást biztosít.