Mint mondja az esze magyar, a szíve szír, így teljes. Jaber nagy focirajongó, így nagy érdeklődéssel figyeli ez EB-t és természetesen a magyar válogatottnak drukkol.

Az 1990-es évek elejétől él hazánkban kisebb-nagyobb megszakításokkal. Igazán sokszínű családja van, feleségét Magyarországon ismerte meg, gyermekei Venezuelában születtek, így az állampolgárság is oda köti őket, ő maga pedig bár magyar állampolgár, szír gyökerekkel rendelkezik.

„Otthon érzem magam Magyarországon. Itt tanultam, dolgozom, élveztem az életet és küzdöttem vele. Az eszem magyar, a szívem szír, így vagyok teljes!”

Az 1980-as évek végén érkezett Magyarországra, mint szír állami küldött, hogy a Műegyetem diákja legyen. Végül pályát változtatott és szociális munkásként kezdett dolgozni a Magyar Vöröskereszt Madridi utcai Hajléktalanszállójában, majd diplomás szociális munkás lett.

Munka iránti szenvedélyét mutatja szemlélete is, elutasítja az erőszakot, az emberek megismerésére fekteti a hangsúlyt. Ugyan így tesz a hajléktalan ellátás során is, nem kartonokat vagy eseteket lát bennük, hanem embereket, akik segítségért mennek hozzá.

Venezuelában is élt, de a 2002-es forradalom során visszaköltöztek Budapestre, visszatért munkájához a Fővárosi Szervezetnél, egészen 2008-ig ott dolgozott, amikor hazaköltözött családjával Szíria tengerparti városába, Tartuszba. Egészen az Arab Tavasz kirobbanásáig nyugalomban és boldogan éltek, viszont az ország infrastruktúrája folyamatosan romlott, egyre több szolgáltatás ingadozott és hiányzott. Szerencsésnek mondja magát, hiszen térségükben nem tapasztalták meg a háború fizikai oldalát, de érezték hatását. A társadalom egyre feszültebb lett, újabb és újabb hozzátartozójuk, ismerősük tűnt el vagy halt meg.

Végül feleségének szüleinek egészségügyi állapotleromlása miatt tértek vissza Magyarországra, hogy segíteni tudják őket. Így került vissza a vöröskeresztes berkekbe is, hiszen mint mondta, Magyarországon csak a Vöröskeresztnél dolgozott, szereti és hivatásának tekinti. Bármikor hívják, szívesen segít, a hazai menekültellátásban is többször részt vett, hiszen nyelvtudása kiemelt fontos a segítségnyújtás során.

Lejegyezte: Karsa Patrik