A Múlt-Kor történelmi ismeretterjesztő magazin 32 oldalon keresztül kíséri végig a Vöröskereszt mozgalom, valamint a Magyar Vöröskereszt történetét az alapítástól egészen napjainkig, a teljesség igénye nélkül bemutatva az elmúlt csaknem másfél évszázad legfontosabb fordulópontjait. A cikksorozatban szerepelnek olyan ismertebb események, mint például a Nemzetközi Vöröskereszt alapításának eredettörténete, vagy az 1989-es menekültválság idején tanúsított helytállás.

Az olvasók továbbá olyan, eddig kevésbé ismert történetekbe is betekintést nyerhetnek: mint a vöröskeresztes ejtőernyős nővérek, de a magazin feltárja azt is, mi áll a Vöröskereszt és Vörösfélhold mozgalom szimbólumai mögött. Azoknak, akik úgy vélik, elég jól ismerik a szervezet történetét, a Tudta-e, hogy? rovat szolgálhat érdekességként, amelyből sokan gazdagodhatnak még több információval a Magyar Vöröskeresztről és tevékenységeiről.

A tartalmak egy része online is elérhető lesz, a következő hetekben érdemes lesz figyelemmel kísérni a Magyar Vöröskereszt és Múlt-Kor magazin média felületeit, ahol már olvasható miként ihlették Henry Dunant háborús tapasztalatai a Nemzetközi Vöröskereszt megalapítására.

A Múlt-Kor magazin nyári száma június elsejétől megvásárolható az újságárusoknál!