https://voroskereszt.hu/hirek/fogyatekkal-elo-gyermekek-nyaraltak-a-balatonon/

Fogyatékkal élő gyermekek nyaraltak a Balatonon


A Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezete idén 34. alkalommal szervezett nyári tábort a mozgáskorlátozott és egyéb fogyatékkal élő megyei gyermekek számára július 12. és 19. között. Az egyhetes táborban összesen nyolcvan gyermek és harminc gondozó vett részt.

A gyermekek nyaralásának ebben az évben a Bács-Kiskun Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítvány balatonfenyvesi tábora adott otthont. Bár az időjárás csak részben volt kegyes a résztvevőkhöz, a napi, kidolgozott programterv és az elkötelezett, sok-sok munkát végző önkéntes gondozók biztosíték volt arra, hogy mindenki megtalálja az egészségi állapotának, illetve kedvének megfelelő elfoglaltságot.

 

A több mint harminc év tapasztalatát felhasználva, – figyelemmel a korábbi táborozások során tett javaslatokra is – volt aszfaltrajz verseny, lufi figurák készítése, „rókavadászat”, Ki mit tud? vetélkedő, kézműves foglalkozások, tábori olimpia, jelmezbál. Mindezeken felül – több éves hagyományt követve – a Szegedi Miniszínház, nagy sikerű előadással örvendeztette meg a gyerekeket és persze a felnőtteket is. Elmaradhatatlan volt a „Mindenki név és születésnapja” című program, melynek során a táborozás időszakában név és születésnapot ünneplő táborlakókat külön köszöntve, egy ötemeletes tortával kedveskedtünk mindenkinek.