https://voroskereszt.hu/hirek/felhivas-orszagos-elsosegely-ismereti-verseny-2016/

Felhívás – Országos Elsősegély-ismereti Verseny 2016


Együttműködő partnerünk az Elsősegélynyújtás Oktatásért Alapítvány az idei évben is megrendezi felmenő rendszerű országos elsősegélynyújtó versenyét. A Magyar Vöröskereszt és az Elsősegélynyújtás Oktatásért Alapítvány közös célja az elsősegélynyújtás hazai népszerűsítése, a pozitív társadalmi szemléletformálás, valamint az elsősegélynyújtás aktuális szakmai elvárásainak közvetítése. A közös cél elősegítése érdekében a szervezetek a versenyek megrendezése és megvalósítása során ebben az évben kölcsönösen közreműködnek és támogatják egymást.

Országos Elsősegély-ismereti Verseny 2016

Az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány, a Magyar Oxyológiai Társaság és az Országos Mentőszolgálat, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Védőnők Egyesülete, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ és a webbeteg.hu szakmai támogatásával Országos Elsősegély-ismereti Versenyt hirdet 10-18 éves tanulók részére, az alábbi kategóriákban:

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szakmailag támogatott verseny, mely a pedagógusok óraszám nyilvántartásban elszámolható.

A verseny célja:

A diákok elsősegélynyújtási, egészségvédelmi és egészségfejlesztési ismereteinek fejlesztése.

Célcsoport:

Négy kategóriában, 5-12. évfolyamos diákok, általános, közép- és szakközépiskolai tanulók.

A kategóriákban a versenyfeladatok részben eltérőek.

A versenyre háromfős csapatok jelentkezését várják, egy iskola több csapattal is képviseltetheti magát, nem feltétel, hogy egy csapatban csak azonos korú diákok versenyezzenek. Felkészítő lehet pedagógus, egészségügyi dolgozó, de akár szülő is. Nevezhetnek határon túli csapatok és iskolától független szervezetek (alapítványok, diákmozgalmak, önképzőkörök stb.) is.

A verseny tartalma:

Az elméleti rész három internetes fordulóból áll. A verseny honlapján (iskolaiversenyek.hu [1]) megjelent feladatokra a megadott – elsősorban internetes – szakirodalom alapján kell válaszolni. Főbb témakörök: anatómia, élettan, elsősegély-ismeretek, egészségvédelem, egészségfejlesztés, tűz- és balesetvédelem.

A döntő, mely egy elméleti feladatsor és számos, élethűen megrendezett baleseti-szimulációs gyakorlati feladat megoldásából áll Budapesten kerül megrendezésre.

A döntőbe egy iskola maximum egy csapatot delegálhat, azonos pontszám esetén az iskola dönti el, melyik csapatát szerepelteti.

A VERSENYRE NEM CSAK OLYAN DIÁKOK JELENTKEZÉSÉT VÁRJÁK, AKIK JÁRTASAK A SEGÉLYNYÚJTÁSBAN, HANEM AZOKÉT IS, AKIK SZERETNÉK ELSAJÁTÍTANI AZT!

A döntőbe jutás feltételei:

A döntőbe kategóriánként a legmagasabb pontszámot elért csapatok kerülnek, melyek száma kategóriánként minimum 8-8 csapat.

Finanszírozás:

A szervezők a szervezési költségeket, továbbá a nyeremények költségeit részben a befizetett részvételi díjból, részben a támogatói felajánlásokból fizetik. Részvételi díj a nevezési kategória és az egy intézményből jelentkező csapatok számától függ, 3000-9000 Ft/csapat. A részvételi díj fedezi a döntő étkezés és szállás költségeit, továbbá részben a szervezés és a nyeremények költségeit.

Díjazás:

Digitális eszközök, elsősegély-felszerelés, könyvek.

Tervezett ütemezés:

2016. február 15. 1. forduló megjelenése
2016. március 7. 1. forduló beküldési határidő 23:59
2016. március 14. 2. forduló megjelenése
2016. április 4. 2. forduló beküldési határidő 23:59
2016. április 11. 3. forduló megjelenése
2016. május 2. 3. forduló beküldési határidő 23:59
2016. május 27-28. döntő

Regisztráció és bővebb felvilágosítás a verseny honlapján: http:// [1]iskolaiversenyek.hu [2]