https://voroskereszt.hu/hirek/elsosegelyt-tanit-a-nickelodeon-es-a-magyar-voroskereszt-gyermeknap-a-mancs-orjarattal/

Elsősegélyt tanít a Nickelodeon és a Magyar Vöröskereszt Gyermeknap A mancs őrjárattal


Hazánkban május utolsó vasárnapja a gyermekeké, ennek apropóján a Nickelodeon és a Magyar Vöröskereszt − egy hosszútávú együttműködés első állomásaként −, közösen vesz részt a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és Budapest Főváros Önkormányzata kétnapos Városligeti Gyermeknapján. Május 27-én, vasárnap,a szórakoztató programok mellett, a gyerekek az elsősegélynyújtás alapjait is elsajátíthatják A mancs őrjárat szereplőinek segítségével, sőt, személyesen találkozhatnak a sorozat hős tűzoltó kutyájával, Marshall-al is.

Május 26-án és 27-én csintalan, vidám gyermekek önfeledt nevetésétől lesz hangos a Városliget – a kétnapos rendezvényen a szervező, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közel 50 000 résztvevőre számít.

A Vöröskereszt missziójának fontos eleme az elsősegélynyújtás terjesztése. Hazánkban sajnos nagyon kevesen tudnak és mernek elsősegélyt nyújtani a bajbajutottaknak, melynek okai részben a hozzáállásban keresendőek. A szemlélet megváltoztatására kiváló mód a gyermekek elsősegélynyújtó érzékenyítése és edukációja. A szervezet tapasztalatai szerint azon fiatalok, akik tanulóéveik során találkoztak az elsősegélynyújtó ismeretekkel sokkal bátrabban nyújtanak segítséget egy-egy baleset, vagy rosszullét esetén.

Szombaton a Vöröskereszt önkéntesei a gyermekeket kreatív foglalkozással és arcfestéssel, valamint elsősegélynyújtással, a felnőtteket pedig mindkét nap véradással várják.

Vasárnap a Magyar Vöröskereszt és a Viacom népszerű gyerekcsatornája, a Nickelodeon, számtalan meglepetéssel várja a kicsiket és nagyokat egyaránt −   a gyerekek A mancs őrjárat szereplőivel tanulhatják meg az elsősegélynyújtás lépéseit, sőt, a hős megmentő tűzoltó kutya, Marshall is ellátogat a rendezvényre.

A mancs őrjárat vidám kiskutyái már többször tanították a gyerekeket világszerte olyan fontos témákban, mint a biztonságos strandolás, a figyelmes közlekedés vagy éppen a felelős újrahasznosítás. Magyarországon − a tavalyi sikeres tűzvédelmi kampány után – a Nickelodeon, a Magyar Vöröskereszttel együttműködve, most az elsősegélynyújtás játsszva tanítását tűzte ki célul, melyben ismét a készséges kiskutyák segítenek.

A Városligeti Gyermeknapon való részvétel ingyenes. A Magyar Vöröskereszt és a Nickelodeon több állomásos játékkal és különleges ajándékokkal várja a gyerekeket.

A mancs őrjárat új részekkel jelentkezik szombat és vasárnap reggelenként 7:30-kor a Nickelodeonon, így, aki korán kel, még indulás előtt a tévében is elcsípheti kedvenceit.