https://voroskereszt.hu/hirek/elsosegelyszimulacios-bemutatobalatonszarszon/

Elsősegélyszimulációs-bemutató a 15 éves Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat sajtótájékoztatóján Balatonszárszón


Félidőhöz érkezett a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt és a Magyar Vöröskereszt szervezésében megrendezésre kerülő Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat.

Nemcsak a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat 4. turnusa zárult le a héten, hanem a szolgálat idei sajtótájékoztatója is megrendezésre került a balatonszárszói strandon.

Az eseményen Kardos István, a Magyar Vöröskereszt Főigazgatója mondott beszédet, aki egyrészt kitért a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat (BESZ) működésére, miszerint a szolgálat fiatal önkéntesei 13 Balaton-parti település 19 strandján vállalnak minden nap 10 és 18 óra között elsősegélynyújtó szolgálatot, a program 2007-es indulása óta már több mint 45 000 ember sérülését látták el. Másrészt megköszönte a támogató partnerek hozzájárulását, akik üdítőitallal, naptejjel és élelmiszerrel segítették idén is önkénteseinket.

A sajtótájékoztató további folytatásaként egy elsősegélynyújtó bemutató keretében mutatták meg önkénteseink, hogy mi történik, amikor kisebb-nagyobb baleset éri a nyaralókat és azonnal szakszerű ellátásban kell részesíteniük a pihenőket. 16 éves kortól lehet jelentkezni a BESZ önkéntesnek, idén már 200 fő teljesített szolgálatot.

A sajtótájékoztató végén a sajtó munkatársai nemcsak Főigazgató Úrral, de fáradhatatlan önkénteseinkkel is interjút készítettek a szolgálat alatt szerzett élményeikről. Idén is gyakori sérülésnek számítanak a kagyló okozta vágások, horzsolások, sportsérülések, rovarcsípések, valamint a hőség okozta rosszullétek (pl. napszúrás, hűguta).

Ezúton is köszönjük a részvételt Fekete Jánosnak, Balatonszárszó polgármesterének, egyik támogató partnerünknek, a Dr. Kelen termékcsalád menedzserének, Horváth–Kelen Rékának, és a sajtó minden további munkatársának.

Fotók: Jóri András / Magyar Vöröskereszt