https://voroskereszt.hu/hirek/elektromos-autokkal-bovult-a-magyar-voroskereszt-flottaja/

Elektromos autókkal bővült a Magyar Vöröskereszt flottája


A Magyar Vöröskereszt karitatív feladatainak ellátásának fejlesztéséhez az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól kapott támogatással elektromos autókat szerzett be.

A támogatás keretében 6 db elektromos jármű beszerzését valósította meg szervezetünk idén tavasszal. A Magyar Vöröskereszt célja, hogy feladatait gyorsabban és hatékonyabban lássa el, méghozzá környezetbarát eszközök bevonásával. A járművek között négy személygépjárművet, egy furgont és egy 7 üléses személyszállítót szereztünk be, amely Baranya megyében, Budapesten, Csongrád megyében és Pest megyében segíti a munkánkat.

A Magyar Vöröskereszt flottáját képező egyik Nissan Leaf

Az e-autók beszerzése illeszkedik szervezeti stratégiánkhoz, amelynek egyik fontos pontja a fenntartható és költséghatékony működés. Az új autók üzembehelyezését követően lecsökkentek a kiadásaink és nőtt a célcsoportok elérése. Az autókkal továbbá hatékonyabban tudjuk szervezni karitatív és humanitárius munkánkat és az adományszállítást is.

A projekt fő célja szociálisan perifériára szorult emberek részére nyújtott humanitárius és lelki segítségnyújtás, valamint fejlesztési programokhoz, szociális és humanitárius szolgáltatásokhoz való hozzáférés hatékonyságának és színvonalának növelése. Részét képezi  továbbá a jelenleg rendelkezésre álló, túlnyomó részben használtan vásárolt és adományba kapott, elavult gépjárműpark egyes elemeinek kiváltása új, teljesen elektromos meghajtású gépjárművekkel.

A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének Nissan kisbusza