https://voroskereszt.hu/hirek/egyuttmukodesi-megallapodas-szuletett-a-budapest-rendor-fokapitanysag-es-a-magyar-voroskereszt-budapest-fovaros-szervezet-kozott/

Együttműködési megállapodás született a Budapest Rendőr-főkapitányság és a Magyar Vöröskereszt Budapest Főváros Szervezet között


A 2019. október 9-ével aláírt együttműködés értelmében a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet a hosszú évek óta tartó sikeres és eredményes véradóesemények közös szervezését formalizálta.

A dokumentum rögzíti, hogy a felek munkájuk és tevékenységük során – a korábbi évek kiforrottan jó, hatékony és szoros együttműködés érdekében – kiemelt feladatnak tekintik a társadalmi érzékenyítést a véradás témában. Az aláírás ünnepi percei utáni beszélgetés során a szervezet képviselői hangsúlyozták, hogy a két szervezet munkája a hétköznapokban is sokszínűen összekapcsolódik és ezeken a területen kitűnő partnerei egymásnak.

Dr. Terdik Tamás r. dandártábornok, a Budapest Rendőr-főkapitányság főkapitánya örömét fejezte ki az együttműködés kapcsán; meglátása szerint a két szervezet munkáját a dokumentum még magasabb szintre emeli, és szorosabbra fonja. Buncsik Ildikó, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet igazgatója kifejezte köszönetét az eddigi együttműködésért, illetve jelezte, hogy továbbra is bíznak az állományban dolgozó véradók önzetlen segítségében és abban, hogy más területen is ki tud teljesedni a közös munka.

Fotók: Kovács Péter