https://voroskereszt.hu/hirek/dr-breitenbach-geza-maradt-a-magyar-voroskereszt-borsod-abauj-zemplen-megyei-szervezetenek-elnoke/

Dr. Breitenbach Géza maradt a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének elnöke


Újabb négy évre Dr. Breitenbach Gézát választották meg a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnökévé a keddi tisztújító küldöttgyűlésen. A miskolci háziorvos harmadik ciklusát kezdi meg az adott pozícióban.

A hagyományos tisztújító küldöttértekezletet eredetileg tavaly tartotta volna a megyei szervezet, a koronavírus-járvány miatt kellett egy évvel elhalasztani. A 2016-2019 közötti időszak értékelésével kezdődött a miskolci küldöttgyűlés. Grubert Roland, megyei igazgató részletesen is beszámolt a négy év munkájáról. Jelentős előrelépésnek a társadalmi vállalkozások elindítását nevezte meg a megyei igazgató.

„Én a legnagyobb segítségnek azt érzem, ha munkahelyeket hozunk létre. Ha hozzásegítjük az embereket ahhoz, hogy önállóan is boldogulni tudjanak. A Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezetének társadalmi vállalkozásai azokat támogatják, akik a legnehezebb helyzetben vannak.”- emelte ki Grubert Roland.

A miskolci székhelyű Tű, Cérna, Szeretet varroda megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztat. Mezőcsáton pedig egy saját, mintegy száz kecskét nevelő állattartó telepet és egy sajtüzemet működtet a humanitárius szervezet. A Kis-Hortobágy-Major dolgozóinak 80 százaléka megváltozott munkaképességű vagy fogyatékkal élő munkavállaló – mondta az igazgató.

A már meglévő vöröskeresztes tevékenységek, mint a véradás, az elsősegélynyújtó tanfolyamok és vizsgák megszervezése, valamint hazánk egyik legnagyobb hajléktalanellátó intézményének magas színvonalú működtetése, továbbra is kiemelt feladat – hangzott el.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezet az egyik legnagyobb az országban, több mint 6500 tagot számlál. A helyi területi vezetők személyéről már korábban döntés született, a megyei elnökről a keddi küldöttgyűlésen szavaztak az alapszervezeti tagok, akik egyhangú döntéssel újra Dr. Breitenbach Gézát választották a szervezet megyei elnökének. Az Országos Mentőszolgálat volt regionális igazgatója jelenleg a Praktizáló Orvosok Szövetségének miskolci elnöke. Dr. Breitenbach Géza már egyetemi évei óta tagja a humanitárius segélyszervezetnek. Jelentős szerepet tölt be a megyei elsősegélynyújtó tanfolyamok és vizsgák szervezésében, sokat tesz a nemzetközi kapcsolatok erősítésért. A Vöröskereszt megyei elnökeként harmadik ciklusát kezdi meg. A tisztújító küldöttgyűlés az alelnöki feladatokkal Földessy Juditot és Theisz Józsefet bízta meg. A keddi tisztújító értekezleten az országos küldötteket is megválasztották.