https://voroskereszt.hu/hirek/csatlakozzon-on-is-unnepi-osszefogasunkhoz/

Csatlakozzon Ön is ünnepi összefogásunkhoz!


Az ünnepek közeledtével egyre többen fordulnak segítségért a Magyar Vöröskereszthez. A legnagyobb hazai humanitárius szervezet a Coca-Cola Karácsonyi Karavánon, a Mikulásgyárban és a 1359-es adományvonalon várja az adományokat. December 11-én és 12-én pedig kétnapos élelmiszergyűjtést szervez. Az ünnepek előtt több ezer önkéntesét mozgósítja a szervezet.

A téli időszakban egyre többen fordulnak segítségért a Magyar Vöröskereszthez, karácsony közeledtével háromszorosára nő a segélykérők száma. A téli tüzelő, a fűtési szezon miatt megemelkedett rezsiköltségek mellett, sok hátrányos helyzetű családnak jelent gondot a mindennapi élelem megvásárlása, a napi legalább egyszeri meleg étel elkészítése és biztosítása családja számára.

A Magyar Vöröskereszt az adventi időszakban több segélyakciót is indít, hogy minél több rászoruló családnak tegye szebbé az ünnepeket. Az adventi időszakban több ezer önkéntes segíti a szervezet munkáját.

MikulásGyár – 2015. december 4. – 20.

Elstartolt a Mikulásgyár. A Magyar Vöröskereszt önkéntesei a fővárosban kettő, vidéken, öt helyszínen gyűjtik az adományokat és juttatják el a rászoruló családok számára.

A Magyar Vöröskereszt a kezdetek óta szakmai partnere a Mikulásgyárnak. A legnagyobb hazai humanitárius szervezet idén 11. éve gyűjti és juttatja el az adományokat az arra leginkább rászorulóknak. A karitatív programhoz bárki csatlakozhat december 4. és 20. között. A fővárosban az 56’-osok terén és a Lurdy Házban, vidéken pedig a Kanizsa, Szeged, Kaposvár, Szolnok és a Zala plázában lehet leadni a tartós élelmiszercsomagokat, tisztító és tisztálkodási szereket, a jó állapotú játékokat és mesekönyveket.

Coca-Cola Karácsonyi Karaván – 2015. december 4. – 20.

A Magyar Vöröskereszt ezúttal is csatlakozott a Coca-Cola Karácsonyi Karavánjához. A szervezet önkéntesei ezúttal 14 helyszínen – Dunaújváros, Mohács, Székesfehérvár, Jászberény, Eger, Nyíregyháza, Tiszaújváros, Szolnok, Dunakeszi, Komárom, Fertős, Körmend, Balatonfüred, Velence – várják a tartós élelmiszer adományokat, édességeket, játékokat és pénzadományokat. Mindemellett mindenki, aki vásárol a Coca-Cola Pop-up Storban vásárlásával, 200 Ft-tal támogatja a Magyar Vöröskereszt munkáját.

1359 – a Magyar Vöröskereszt adományvonala

Zsebében a segítség! A 1359-es adományvonalon keresztül bárki, bárhol segíthet Magyarországon. Mindenki, aki felhívja a 1359-et vagy SMS-ben elküldi az adomány szót, 250 forinttal segíti a humanitárius szervezet téli krízis időszakban végzett munkáját. Az adományt jelentő hívásokat olyan ismert emberek köszönik meg, mint Ördög Nóra, Bochkor Gábor, Lola vagy Puskás Peti.

Kétnapos élelmiszergyűjtés – 2015. december 11-12.

Csatlakozzon Ön is a Magyar Vöröskereszt ünnepi összefogásához és segítse szebbé tenni a rászoruló családok karácsonyát! A Magyar Vöröskereszt önkéntesei december 11-én és 12-én a Tesco 111 áruházában gyűjtik az adományokat. A Vöröskereszt 400 önkéntese olyan tartós, nem romlandó élelmiszereket gyűjt, melyek hosszú távú segítséget jelenthetnek a rászoruló családoknak.

A hazai legnagyobb humanitárius szervezet abban a reményben indítja el adománygyűjtési akcióját, hogy a vásárlók támogatásával 50 ezer kilogramm élelmiszert gyűjthet össze, amely több mint 10 ezer családnak jelenthet segítséget.

Az összegyűlt adományokat a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezetei juttatják el a leginkább rászorulóknak még az ünnepek előtt.

A gyűjtés eredményéről itt olvashat: 10 ezer családnak oszt élelmiszercsomagot a Magyar Vöröskereszt [1]