https://voroskereszt.hu/hirek/bukaresti-megmerettetessel-zarult-az-idei-ifjusagi-versenyidoszak/

Bukaresti megmérettetéssel zárult az idei ifjúsági versenyidőszak


Az Európai Elsősegélynyújtó Versenyen (First Aid Competition in Europe – FACE) a „Templomdombi Devils”-ek képviselték a Magyar Vöröskeresztet, egyben hazánkat. A szentendrei Templomdombi Általános Iskola pedagógusaiból szerveződött ötfős felnőtt csapat a májusi országos elsősegélynyújtó versenyen „bezsebelt” aranyérem után, szeptember 10. – 13. között Bukarestben mérettetett meg 27 másik európai csapattal közösen.

A versenynap szeptember 12-re, az elsősegélynyújtási világnap hétvégéjére esett. A román főváros „Lumea Copiilor” parkjában megrendezett 14 kárhelyes versenyen magyar delegációnk vonatos, autós, repülőgépes balesettel, hídról leesett sérülttel, füstmérgezéssel, sziklamászókkal és tömeges katasztrófával is találkozott. A sérülések realisztikussága és a versenybírók munkája is európai színvonalú volt a bukaresti fordulón.

„Verseny közben tapasztalhattuk meg, hogy a hangsúlyos területeken eltér a nemzetközi protokoll a hazai gyakorlattól. Sajnos, ezek megismerésére és begyakorlására nem volt elég időnk és lehetőségünk. A csapat munkáját minden állomáson dicsérték. Nagyon jó érzés volt felkészítőként látni versenyzőink profizmusát, talpraesettségét és nem utolsó sorban a jó csapatmunkát!” – írja beszámolójában Szabó Anikó, a csapat felkészítője.

A Szentendrei Devils csapat a bukaresti versenyen 25. helyezést ért el. A nemzetközi tapasztalatokat a csapattagok mindennapi életükben és tanári munkájukban is hasznosítani tudják. Emellett megszerzett ismereteikkel hozzájárulnak a Pest Megyei Vöröskereszt elsősegélynyújtási, versenyszervezési módszertanához is.

A csapat kiutazásához és részvételéhez támogatásukkal hozzájárultak: