https://voroskereszt.hu/hirek/bekescsaban-versengtek-a-hosok-a-49-orszagos-elsosegelynyujto-versenyen/

Békéscsabán versengtek a hősök a 49. Országos Elsősegélynyújtó Versenyen


A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt egy év kényszerű kihagyás után szervezte meg a nagyszabású döntőt, melynek házigazdája a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete volt. Az Elsősegélynyújtás Világnapján 39 csapat mérte össze tudását három kategóriában.

A felmenő rendszerű verseny országos döntőjén 250 fiatal mérte össze a tudását. A program idén is a szervezet Hősképző kampányának kiemelt eseménye.

A tavaszi online fordulót követően Békéscsabán gyűltek össze az ország legjobb elsősegélynyújtói, hogy összemérjék tudásukat. A Hősképző kampány keretében az esemény szó szerint az utcára vitte az elsősegélynyújtás fontosságának üzenetét.

A döntő reggelén 39 csapat gyűlt össze Békéscsaba egyik legszebb pontján, a Szent István téren. Innen indultak a belvárosban kialakított mintegy 5 kilométeres körpálya állomásaihoz, amely 7 gyakorlati, 7 pihenő, 1 szakmai elméleti és 1 vöröskeresztes elméleti állomásból állt össze.

A verseny ideje alatt bárki megtekinthette azokat a helyszíneket, ahol képzett imitátorok által eljátszott valósághű sérüléseket kellett ellátniuk a versenyzőknek. Az elvégzett szakmai munkát az Országos Mentőszolgálat szakemberei értékelték.

Ezen kívül véradással, elsősegélynyújtó játszóházzal és mentőmotor bemutatóval várták a családokat a szervezők a Csaba Center Bevásárlóközpontban.

A gyermek, az ifjúsági és a felnőtt kategória legjobbjai között idén – a korábbi gyakorlathoz visszatérve – első, második és harmadik helyezést osztottak ki. A maximálisan elérhető pontszám 998 pont volt.

A díjakat a záróünnepség keretén belül vehették át a csapatok a CsabaParkban. Gratulálunk a verseny minden résztvevőjének!

Gyermek kategória:

  1. Tarnamérai Életmentők – Heves megye (897 pont)
  2. Szürkefarkasok – Borsod-Abaúj-Zemplén megye (882 pont)
  3. Minimanók – Pest megye (854 pont)

Ifjúsági kategória:

  1. Hős5ös – Komárom-Esztergom megye (915 pont)
  2. AndrássyShock – Békés megye (909 pont)
  3. AORTÁK – Vas megye (891 pont)

Felnőtt kategória:

  1. OldBoly – Vas megye (901 pont)
  2. Thermo Fisher Scientific Budapest – Budapest főváros (841 pont)
  3. Eü. Maffia – Békés megye (825 pont)

A versenyről készült képeket folyamatosan tesszük közzé oldalunkon!

Fotók: Jóri András
Magyar Vöröskereszt