https://voroskereszt.hu/hirek/az-elet-nem-jatek-adj-vert/

Az élet nem játék! Adj vért!


Folytatódik az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt nyári figyelemfelhívó kampánya

A nyári hónapokban – a szabadságolások, az oktatási szünet idején -, minden évben csökken a véradók aktivitása. Az idén tovább nehezíti a helyzetet, hogy a járványhelyzet enyhülésével újraindult az élet az egészségügyi intézményekben, így megnőtt a vérkészítmények iránti igény is. Annak érdekében, hogy a következő hetekben is folyamatosan biztosított legyen a vérkészítményre szoruló betegek ellátás. A nyári véradókampány első szakasza, a “Mondj IGEN-t az ÉLET-re! Adj Vért” [1] neves sportolók közreműködésével zajlott. Most újabb közismert művészek bevonásával folytatjuk az Országos Vérellátó Szolgálattal közös programot 2020. július 23-augusztus 31. között.

Dobos Evelin, Fehérvári Gábor Alfréd (Freddie), Péterfy Bori, Pikali Gerda, Pindroch Csaba – Öt nagy kedvenc a hazai művészvilágból. Színpadon, kamerák előtt, reflektorfényben élik az életüket. A hallgatóság és a nézők szeretetét kívánja viszonozni az öt művész azzal, hogy személyes példamutatásával áll a véradás ügye mellé – hiszen megkapni az adományozott vér felhasználásáról szóló értesítést, tudni, hogy egy beteg gyógyulását segítették, vagy épp az életét mentették meg, ugyanolyan jó érzés, mint az előadás végén a felhangzó tapsot hallani. Emberség, önzetlenség, törődés – ők öten véradásukkal hálálják meg a közönség szeretetét.

https://www.instagram.com/p/CCs9MU5FZV_/ [2]

Freddie és Gerda július közepén együtt mentek el vért adni!

 

Azok között, akik a kampány ideje alatt részt vesznek véradáson, az Országos Vérellátó Szolgálat értékes nyereményeket is kisorsol:

A sorsolás időpontja: 2020. szeptember 2.

További információk a kampány weboldalán érhetők el:

 

A program főtámogatója az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. [6]  A vállalat évek óta elkötelezetten segíti a Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot és a véradásszervezést ügyét. Támogatásuknak köszönhetően idén nyáron utcai posztereken is találkozhattok a véradást népszerűsítő művészekkel. 

Véradások előtt érdemes tájékozódni a közelben lévő véradóhelyszínekről és időpontokról a www.ovsz.hu [7] vagy a véradási helyszínkereső segítségével [8]. A véradások járvány alatti feltételeit a www.ovsz.hu/ovsz/veradoknak-szolo-tajekoztatas [9] oldalon érhetik el.

Mindenkit várunk véradásainkon!