https://voroskereszt.hu/hirek/az-arviz-sujtotta-szerbiaba-viszunk-segelyszallitmanyt/

Az árvíz sújtotta Szerbiába viszünk segélyszállítmányt


Humanitárius segélyszállítmányt indít útnak a Magyar Vöröskereszt a balkáni árvíz által leginkább érintett területekre.

A hazai legnagyobb humanitárius szervezet továbbra is várja az adományokat 1359-es vonalán és bankszámlaszámán, hogy segítse a Szerb, Bosznia-hercegovinai és Horvát Vöröskereszt katasztrófa-válaszadási munkáját, melyet a balkáni árvíz által sújtott területeken végez, a rászorulók megsegítésére.

A Magyar Vöröskereszt 15 raklapnyi humanitárius segélyszállítmányt indít útnak a balkáni árvíz által leginkább sújtott térségbe, pénteken. A Magyar Vöröskereszt segélycsapata ásványvizet, tartósélelmiszert, takarókat, állateledelt, tisztító és tisztálkodási szereket és – az Egis Gyógyszergyár felajánlásában – nagy mennyiségű fertőtlenítőszert juttat el Újvidéken keresztül az árvíz által leginkább érintett területekre. A 12 fős segélycsapat a határt átlépve a Szerb Vöröskereszt segítségével jut el azokhoz az adományelosztó pontokhoz, ahol át tudják adni a magyar adományokat.

A segélyszállítmány összeállítását több felajánló is segítette. Az Egis Gyógyszergyár ezer liter jódtartalmú, széles antibakteriális spektrumú fertőtlenítőszert adományozott, hogy segítse az árvizek után járványok kialakulásának megakadályozását. A Magyarvíz Kft. öt raklap ásványvizet, a Kaposvári Kórház fertőtlenítő szereket, higiénés eszközöket, míg Innoreál Kft, az Arion kutyatáp hivatalos forgalmazója, állateledeleket ajánlott fel. A Magyar Vöröskereszt szerb partnerszervezet igényei alapján saját katasztrófa-készenléti készletéből takarókat és tartós élelmiszert juttat a térségbe.

A Magyar Vöröskereszt továbbra is várja az adományokat 1359-es adományvonalán és bankszámlaszámán. Mindenki, aki felhívja a 1359-et vagy elküldi rá az ’ADOMANY’ szót, 250 forinttal járul hozzá a Szerb, a Bosznia-Hercegovinai és a Horvát Vöröskereszt árvízi katasztrófa-válaszadási munkájához. A Magyar Vöröskereszt ezen felül várja a cégek és magánszemélyek felajánlásait az alábbi számlaszámon is:

A Magyar Vöröskereszt a pénzadományokat az alábbi számlaszámára várja:

Belföldi átutalás esetén

K&H Bank 10405004-00026548-00000009
(A közlemény rovatban mindenképpen kérjük feltüntetni:”balkáni árvíz)

Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén

IBAN: HU32 1040 5004 0002 6548 0000 0009
SWIFT kód: OKHBHUHB
(A közlemény rovatban mindenképpen kérjük feltüntetni: ”balkáni árvíz)