https://voroskereszt.hu/hirek/adomanyszallito-teherautokat-szerzett-be-a-magyar-voroskereszt-az-europai-unio-tamogatasaval/

Adományszállító teherautókat szerzett be a Magyar Vöröskereszt az Európai Unió támogatásával


Szervezetünk az Európai Unió támogatásával a 2.2.15-16-2017-00002 projektnek köszönhetően bővítette teherautó-állományát.

A Magyar Vöröskereszt kettő darab teherautót szerzett be adományszállítás céljára, amelyek Békéscsabára és Győrbe kerültek kihelyezésre.

Békéscsabán hatalmas minőségi javulást hozott a teherautó beszerzése, mert korábban egyetlen öreg, sokszor javításra szoruló teherautó volt a megyei szervezet birtokában. A beszerezett kisteherautóval adományokat szállítanak ki a területi szervezeteknek, ezzel utaznak Budapestre az értekezletekre és minden egyéb feladathoz is ezt az autót veszik igénybe, mert a szervezet nem rendelkezik másikkal.

Győrben a teherautót elsősorban véradások szervezésére, a véradó helyszínekre történő kijutásra használják. Ezen felül adományokat szállítanak vele a megyén belül és a környező megyékben. Jelen helyzetben pedig a Covid-19 elleni aktivitásban, illetve a Győr, Nagy Imre u. 28. alatti épület felújításában adott nagy segítséget.