https://voroskereszt.hu/hirek/a-csodak-iden-hazhoz-mennek-a-magyar-ifjusagi-voroskereszt-iden-hetcsoda-elmenydobozokkal-otthon-taboroztat/

A csodák idén házhoz mennek – A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt idén Hétcsoda Élménydobozokkal otthon táboroztat


Idén ünnepelte volna 10. évfordulóját a Hétcsoda Élménytábor, melyet a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tagjai hoztak létre sajátos nevelési igényű és hátrányos helyzetű gyermekeknek. Egy különleges kezdeményezésnek hála azonban idén is különleges élményeknek lehetnek részesei a fiatalok.

A Hétcsoda Élménytábor [1] idei megszervezésére a járványhelyzet miatt nem kerülhetett sor, az ifjú önkéntesek azonban létrehoztak egy különleges foglalkoztató készletet, a Hétcsoda Élménydobozt, amivel a programra regisztrált fiatalok otthonukban élhetik át a tábori élményeket.

(A korábbi évek táborairól érdemes megnézni a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt videóját, további tartalmakért pedig meglátogatni a hivatalos youtube csatornát [2].)

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt [3] csodatevő önkéntesei a Csodák Tára foglalkoztató füzetbe gyűjtötték össze az elmúlt 10 év tapasztalatait. A füzet 5 témában (móka, érdekes, udvar, zene, mese) 50 foglalkozást kínál, amelyekkel a gyermekek saját otthonaikban is átélhetik a „hétcsodás” élményeket. A foglalkoztató füzet nem csak hasznos elfoglaltságot nyújt a gyermekeknek, de feladatok összeállításánál a különböző képességeik fejlesztésére is kiemelt figyelmet fordítottak az önkéntesek. A Csodák Tára mellé a támogatók hozzájárulásával a rajzlapoktól a filctollakig minden olyan eszközt megkapnak a gyerekek, amelyek szükségesek az élmények átéléséhez. A doboz teljes tartalma az alábbi videóban is megtekinthető.

Az Élménydobozokra egy hónapon keresztül regisztrálhattak online olyan szülők és gondviselők, akik iskoláskorú sajátos nevelési igényű vagy hátrányos helyzetű gyermekeket nevelnek. A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt munkatársai több mint 100 családnak juttatják el a csomagokat ezen a héten.

Több mint 100 család részesül augusztus közepén a különleges tartalmú élménydobozokból

A nem mindennapi kezdeményezést segítette többek között Bartos Erika, [4] a nagysikerű Bogyó és Babóca könyvek szerzője, aHang Kampányplatform [5], a Winkler Iskolaszer [6], a Nebulo [7], a Nestlé Magyarország [8] és a BioTech USA Magyarország [9].