https://voroskereszt.hu/hirek/8500-csalad-kap-elelmiszercsomagot-a-magyar-voroskereszttol/

8500 család kap élelmiszercsomagot


Két nap alatt rekord mennyiségű, 46 ezer kilogramm tartós élelmiszert gyűjtött a Magyar Vöröskereszt a Tesco 118 hipermarketében. A legtöbben Keszthelyen adakoztak. Az adományokból több mint 8500 családnak tud segíteni a Magyar Vöröskereszt még az ünnepek előtt.

Szerezz örömet! Legyen másoknak is szép a karácsony! – ezzel a mottóval tartott kétnapos élelmiszergyűjtést a Magyar Vöröskereszt. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet a két nap alatt majdnem annyi adományt gyűjtött össze, mint tavaly három nap alatt.

A Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei december 5-én és 6-án 10 és 18 óra között várták a vásárlók felajánlásait a Tesco 118 hipermarket áruházban. Az 1700 munkatárs és önkéntes rekord mennyiségű, 45.798 kilogramm tartós élelmiszer gyűjtött össze. A legtöbb adomány Keszthelyen került a kosarakba, a keszthelyiek két nap alatt 1306 kilogramm élelmiszerrel járultak hozzá a gyűjtéshez, őket a budapesti – Campona (1195 kg), a budapesti-Fogarasi úti (1120 kg) követi, de Hatvanban is nagy volt az adakozási kedv, ott 1046 kilogramm tartós élelmiszert ajánlottak fel a vásárolók a rászoruló családoknak. Minden adományozó ajándékot kapott a Coca-Cola Magyarország jóvoltából.

Az összegyűlt adományokat a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezeti juttatják el a legrászorultabbaknak még Karácsony előtt. Köszönjük minden adományozónak, hogy részt vett adománygyűjtésünkben és ezzel több mint nyolcezer nehéz helyzetben lévő családnak segíthetünk.