https://voroskereszt.hu/hirek/31-csapat-versengett-az-idei-orszagos-csecsemo-es-kisdedgondozasi-versenyen/

31 csapat versengett


20. jubileumát ünnepelte a Magyar Vöröskereszt Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Versenye.

A Magyar Vöröskereszt 1987 óta szervezi meg felmenő rendszerű Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Versenyét, amelynek országos döntőjére június 6-án került sor Budapesten.

A Magyar Vöröskereszt humanitárius küldetéséből fakadóan feladatának tekinti az emberi élet védelmét, a fiatalok családi életre nevelését, a szülői szerepre való felkészítését valamint a családok egészségének megőrzését.

Az általános iskolás kategóriában 15, a középiskolás kategóriában 16 háromfős csapat vett részt az idei versenyen. A középiskolás kategória első helyezettje a tapolcai Batsányi János Gimnázium és Kollégium lett, a második Győr-Moson-Sopron megyei Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános és Középiskola, míg a harmadik helyen a szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium végzett. Az általános iskolások közül a móri Dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskola szerepelt a legjobban, a második helyet a győri Gárdonyi Géza Általános Iskola vitte el, míg a harmadik helyezett a budapesti Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola lett.

A 16 megyéből érkező gyermekek és fiatalok változatos feladatok megoldásával adhattak számot elméleti tudásukról és gyakorlati ismereteikről. A verseny szakmai előkészítésében és a csapatok értékelésében meghatározó szerepet játszottak az Európa-szerte méltán elismert védőnői hálózat munkatársai, akik a Magyar Vöröskereszt alapelveinek megfelelően, a mozgalom önkénteseiként végezték a feladatukat a rendezvényen.

Az idén 100 éves évfordulóját ünneplő Magyar Védőnői Szolgálat részt vett a verseny alapjául szolgáló tankönyv elkészítésében, a védőnők állították össze a verseny feladatait, a szolgálat tagjai részt vettek a zsűrizésben valamint a területi védőnők a versenyzők felkészítésében is segédkeztek.

A szervezésben közreműködött és a rendezvény helyszínét biztosította a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara, mely immár 40. éve képez felsőfokú végzettségű egészségügyi szakembereket, így védőnőket is.

A verseny főtámogatója Göncz Árpád volt köztársasági elnök. A résztvevők folyadékpótlásáról a Coca-Cola Magyarország Kft. és a Márka Üdítőgyártó Kft. gondoskodott. A zsűri ajándékához és a kísérőprogramokhoz a Mikszáth Patika járult hozzá. A verseny felkészítő tanárait, kísérőit a Szikla Kórház és a Magyar Természettudományi Múzeum látta vendégül.

A versenyzők és résztvevők számára ajándékokat ajánlott fel a Mester Kiadó Kft. és a Colgate Palmolive Hungary.

További képek: képgaléria [1]