https://voroskereszt.hu/hirek/10-ezer-csaladnak-oszt-elelmiszercsomagot-a-magyar-voroskereszt/

10 ezer családnak osztunk élelmiszercsomagot


Két nap alatt rekordmennyiségű, közel 55 ezer kilogramm tartós élelmiszert gyűjtött a Magyar Vöröskereszt a Tesco üzleteiben. Az adományokból mintegy 10 ezer családnak tud segíteni a humanitárius szervezet még az ünnepek előtt.

A Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei december 11-én és 12-én 10 és 18 óra között várták a vásárlók felajánlásait a Tesco 111 áruházában.A Magyar Vöröskereszt 409 munkatársa és 1339 önkéntese rekordmennyiségű, 54.885 kilogramm tartós élelmiszert gyűjtött össze. A legtöbb adomány – 1202 kilogramm élelmiszer – Gyöngyösön került a kosarakba, a keszthelyiek 1125 kilogramm, Budapesten a Fogarasi úti üzletben 1109 kilogramm, míg Kiskőrösön 1099 kilogramm tartós élelmiszert ajánlottak fel a vásárolók a rászoruló családoknak.

Az adománygyűjtő akcióhoz Magyarország legkedveltebb táblás csokoládéja, a Milka is csatlakozott. Minden vásárló, aki minimum 2000 forint értékben vásárolt Milka terméket, ajándékba kapott egy tábla Milka csokoládét. A vásárlók az így kapott édességet felajánlhatták a rászorulóknak. A vöröskeresztes gyűjtőpontokon összesen 864 tábla csokoládét adtak le az emberek. A Milka azonban nemcsak csokoládéval, hanem a közelmúltban átadott, 10 millió forintos adományával is segíti a hátrányos helyzetű családokat. Ezt az összeget a Magyar Vöröskereszt elsősorban a nehéz sorsú családok mindennapjainak jobbá tételére használja fel.

A Tesco áruházakban összegyűlt adományokat a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezetei juttatják el a legrászorultabbaknak, még karácsony előtt.

Ha valakinek az elmúlt napokban nem volt lehetősége adományozni még csatlakozhat a MikulásGyár gyűjtőpontjain és a Coca-Cola Karácsonyi Karavánállomásain zajló gyűjtésekhez, ahol a Magyar Vöröskereszt december 20-ig fogadja az adományokat.A 1359-es adományvonalon is folytatódik a gyűjtés. Mindenki, aki felhívja a 1359-et vagy SMS-ben elküldi az adomány szót, 250 forinttal segíti a humanitárius szervezet téli krízis időszakban végzett munkáját.