Fogyatékkal Élők Támogató Szolgálata Zalaszentgrót

Cím: 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u. 33.

Telefonszám: +36 70 933 8036

E-mail: beata.sagine@voroskereszt.hu
A Fogyatékkal Élők Támogató Szolgálata által nyújtott szolgáltatás

A támogató szolgáltatás célja a fogyatékkal élő személyek lakókörnyezetükben történő ellátása, elsősorban a lakáson kívüli közszolgáltatások elérésének segítése, valamint lakáson belüli segítségnyújtás.

Feladatok: az alapvető szükségletek kielégítését segítő szolgáltatásokhoz, közszolgáltatásokhoz való hozzájutás biztosítása, szállítás.

A szolgálat keretében lehetősége van a klienseknek igénybe venni:

  1. személyi segítést
  2. szállító szolgálatot
  3. szállítás alatti személyi segítést-kísérést

A szolgáltatást fogyatékkal élők vehetik igénybe (mozgássérültek, siketek és nagyothallók, vakok és gyengénlátók, autisták, értelmi fogyatékosok). Az igénybevétel a fogyatékosság igazolásával, illetve az emelt összegű családi pótlék folyósításának igazolásával történik. Az igénybevétel írásos formában történik, kérelemmel és a hozzá tartozó igazolások benyújtásával. A megfelelő papírok megléte után írásos megállapodást kötünk a kliensekkel.

A szolgálatnál 1 fő vezető, 2 fő személyi segítő, és 1 fő gépkocsivezető dolgozik. A szállító szolgálatot egy 9 személyes kisbusszal végezzük, melybe rámpa és biztonsági eszközök vannak beszerelve a kerekesszékes kliensek biztonságos szállítása érdekében.

Klienseink részére igény szerint összejöveteleket tartunk ha vonta, illetve a nagy ünnepekhez kapcsolódóan.

Nyelv

X