Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés – Elnöki Díszoklevél

Nagy Kálmánné

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1967.

Funkció: alapszervezeti elnök

Eddigi kitüntetések: 2009. Vöröskeresztes Munkáért – bronz fokozat; 2011. Kiemelkedő oktató – nevelő munkáért; 2017. Vöröskeresztes Tevékenységért – ezüst fokozat

Méltatás: Nagy Kálmánné a Vöröskereszt elkötelezett híve. Eszmeterjesztés, az elsősegélynyújtás területén végzett munkája példaértékű. Az elmúlt időszakban szociális területen végzett tevékenysége öregbítette a Vöröskereszt hírnevét. Mohács városában tömegeket mozgósít szervezetünk programjainak sikeressége érdekében. Diákok százait terelte a vöröskeresztes eszmék irányába. Munkája pótolhatatlan számunkra.

Pocsaji Adrienn Erzsébet

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2017.

Funkció: önkéntes

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: 18 éves kora óta véradó, attól kezdve érezte a segítségnyújtás fontosságát. Mióta belépett a Vöröskeresztbe igen aktívan részt vesz a versenyek lebonyolításában, de kedvence a véradás szervezése. Fiatalos lendülettel, új ötletekkel segíti munkánkat. A véradó ünnepségek lebonyolításában való részvétele szinte a szívügye. Az adományok gyűjtésében, osztásában is aktívan tevékenykedik.

Hőgyes Imre

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2013.

Funkció: önkéntes

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Amióta belépett a Vöröskeresztbe igen aktívan részt vesz a munkánk segítségében. Leginkább szociális tevékenységet folytat, de adományosztás, szállítás, véradásszervezés is szívesen tevékenykedik. Segít a rendezvények lebonyolításában. Önkéntesként bármikor számíthatunk a segítségére, feladatait szívesen és becsületesen látja el.

Magyar Vöröskereszt Telekgerendási Települési Alapszervezet

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1986.

Funkció: alapszervezet

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Telekgerendási Alapszervezet több évtizede működik. Évente 4 alkalommal szerveznek a településen véradást. Jó a kapcsolat a településen élőkkel, önkormányzattal, ami nagy segítséget jelent a Vöröskereszt számára. A szociális munkában, adománygyűjtésben és annak kiosztásában, tagtoborzásban is igen aktívan részt vesznek. Minden évben megszervezik a Karácsonyi étel- és csomagosztást. Fáradhatatlanok, nem tudnak nemet mondani, ha felkérik őket a környéken egy nagyszabású főzésre vagy palacsinta, gofri sütésre. Vöröskeresztes rendezvényeket szerveznek. Munkájukat precízen, pontosan, lelkiismeretes végzik.

Magyar Vöröskereszt Újkígyós Települési Alapszervezet

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2000.

Funkció: alapszervezet

Eddigi kitüntetések: 2012. Vöröskeresztes Munkáért Dicsérő Oklevél

Méltatás: Újkígyós Alapszervezet több évtizede működik. A szociális munkában, adománygyűjtésben és annak kiosztásában, tagtoborzásban és véradásszervezésben is igen aktívan rész vesznek. Évente 8 alkalommal van a településen véradás. Jó a kapcsolat a településen élőkkel, önkormányzattal, ami nagy segítséget jelent a Vöröskereszt számára. Vöröskeresztes rendezvényeket szerveznek. Mindig és minden helyzetben lehet rájuk számítani.

Rési Dóra

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2015.

Funkció: önkéntes

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Dóra aktívan szervezi a véradásokat. Részt vett a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat munkájában. Segíti társaival a gyűjtéseinket és a programjainkat. Minden feladatban lehet rá számítani. Lelkiismeretes, elkötelezett ifjúsági vöröskeresztes, akinek munkája nagy segítséget jelent szervezetünknek.

Mikulás Rolandné

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2015.

Funkció: alapszervezeti titkár

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: A Táncsics Mihály Gimnázium tanárelnökeként évek óta koordinálja a 200-300 fős alapszervezet munkáját . Az alapszervezet munkája évek óta pontos, precíz, naprakész. Nagyban segíti a Magyar Vöröskereszt tevékenységeit. Aktívan szervezi a véradásokat is. Segítőkész ifjúsági önkéntesek felkészítésében, koordinálásában. Mindig lehet rá számítani.

Rácz Lászlóné

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1997.

Funkció: önkéntes

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Rácz Lászlóné a Magyar Vöröskereszt alkalmazottjaként a Mezőkovácsházi Területi Szervezeténél dolgozott nyugdíjazásáig. Azóta (2006) önkéntesként tevékenykedik. Töretlen lelkesedéssel végzi a város kiszállásos véradásainak megszervezését, a kiértesítések eljuttatását a véradóknak. A Véradók Napja ünnepség megszervezésének, lebonyolításának elmaradhatatlan résztvevője. Segíti a tagépítő munkát, a különböző pályázatok adminisztrációs munkáit.

Czuthné Halasi Mária

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1996./2015.

Funkció: önkéntes

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Czuthné Halasi Mária 2015-től tagja a vöröskeresztnek, de önkéntes tevékenysége több évtizedre nyúlik vissza. Önkéntesként – a Békés Megyei Hírlap munkatársaként – segítette munkánk népszerűsítését. Nyugdíjba vonulását követően is segítséget nyújt rendezvényeink szervezéséhez, lebonyolításához, azok megörökítése érdekében számtalan fotót készít róluk.

MVK Sarkad Ösvény Korosztályi Alapszerv

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2013.

Funkció: alapszervezet

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Évente több alkalommal szervezünk a városban véradást. A szervezési feladatokban, valamint a donormegbecsülésben is nagy szerepet játszik az alapszervezet összefogása, munkája, ami nagy segítséget jelent a Vöröskereszt számára. A szociális munkában, adománygyűjtésben és annak kiosztásában, tagtoborzásban is igen aktívan részt vesznek. Munkájukat precízen, pontosan, lelkiismeretes végzik.

Kovács Zita

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2015.

Funkció: önkéntes

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Zita a véradások szervezésben, tagtoborzásban élen jár. Részt vett segítőként a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat munkájában. Társaival együtt segíti gyűjtéseinket és a programjainkat. Minden feladatban lehet rá számítani. Lelkiismeretes, elkötelezett ifjúsági vöröskeresztes, akinek munkája nagy segítséget jelent szervezetünknek

Csuvár Jánosné

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2008.

Funkció: alapszervezeti titkár

Eddigi kitüntetések: 2018. Véradó Mozgalomért Ezüst Emlékérem

Méltatás: Csuvár Jánosné /Klárika/ 2008 óta a Magyar Vöröskereszt tagja, a későbbiekben a körösladányi alapszervezet titkára. Évek óta lelkesen segíti munkánkat. A tagtoborzást fontosnak tartja, sok emberrel van napi kapcsolatba. A véradás szervezésébe véradóként is belelát. Vöröskeresztes feladatait szívesen és lelkiismeretesen látja el. A szociális munkában is aktívan vesz részt akár gyűjtésről akár adományosztásról legyen szó. Mindenkihez van egy jó szava. Munkáját precízen, lelkiismeretesen végzi.

Tóth József Endréné

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2014.

Funkció: alapszervezeti elnök

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Tóth József Endréné /Erzsike/2014 óta a Magyar Vöröskereszt tagja, a körösladányi alapszervezet elnöke. Évek óta lelkesen segíti munkánkat. A véradás szervezésében élen jár, munkája révén sok emberrel van napi kapcsolatba. Vöröskeresztes feladatait szívesen és lelkiismeretesen látja el. A szociális munkában is igen aktívan vesz részt. Segítőkész ember, akire minden esetben, munkában számítani lehet. Munkáját lelkiismeretesen és megbízhatóan végzi.

MVK Körösnagyharsány települési Alapszervezete

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: ’70-es évek

Funkció: alapszervezet

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Az alapszervezet az 1970-es évektől végzi tevékenységét. Évente 3 alkalommal tartanak a településen – manapság ritkaságnak számító – családias, bensőséges véradást. A szívélyes fogadtatásnak köszönhetően az emberek szívesen jönnek vért adni. Az alapszervezet tagjai – megalakulása óta – rendszeresen részt vesznek a területi szervezet szociális tevékenységeiben is. Mindig számíthatunk segítségükre, lelkiismeretes munkájukra.

Privát Élelmiszer Szeghalom

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2017.

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: A PRIVÁT ÉLELMISZER szeghalmi üzlete második éve támogatja a szeghalmi vöröskeresztes rendezvényeket és véradásokat. Folyamatosan segítik munkánkat adományokkal. Bízunk benne, hogy együttműködésünk hosszú évekig tart. Köszönjük.

Juhász-Nagy Csilla

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2015.

Funkció: önkéntes

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: A Bethlen Gábor Református Gimnázium dolgozója, aki a közösségi szolgálatos tanulókat fogja össze, és rendszeres önkéntese a szervezetünknek. Ha mindenhol ilyen ember volna, akkor az önkéntesség népszerű lenne. Segítségével minden évben programokat és a Vöröskeresztről tájékoztatást is tartunk.

Fábján Mária

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2012.

Funkció: önkéntes

Eddigi kitüntetések: 2014. Elismerő Oklevél Ifjúsági Vöröskeresztes Tevékenységért

Méltatás: Marcsi a középiskolai munkája mellett jelentős részt vállal a vöröskeresztes munkából. Minden évben csapatokat készít fel az elsősegélynyújtó versenyekre, akik a megyei versenyeken is szép eredményeket érnek el. Szívügyének tekinti az önkéntes munka népszerűsítését. Az iskolai egészségnapok szervezésében oroszlánrészt vállal, igyekszik azokat minél színvonalasabbá, érdekesebbé tenni az iskola tanulói számára.

Hallai Zsolt

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2015.

Funkció: önkéntes

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Hallai Zsolt a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felügyelője, a vöröskeresztes mozgalom támogatója. Munkája során kiemelt figyelmet fordít a vöröskereszttel való együttműködésre, mind katasztrófa készenlét, mind egyéb vöröskeresztes témákban.

Galiba Gábor

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2015.

Funkció: önkéntes

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Galiba Gábor a Szegedi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnokaként sok segítséget nyújt szervezetünknek. Segíti a véradásszervezést, az önkéntes véradók toborzását. Emellett közösen szervezett rendezvényeken mindig segítségére van szervezetünknek.

Kiss Attila

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1999. /2006.

Funkció: önkéntes

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: A Hajdúböszörményi Területi Szervezet munkáját polgármesterként 2006 óta segíti sokoldalú módon, és nyitottan a Vöröskereszt eszméire. Rendezvényeink, ünnepségeink állandó résztvevője, hivatalos fórumokon öregbíti hírnevünket. Kiváló kapcsolatot ápol a Vöröskereszt megyei szervezetével. Hozzájárulásával szervezetünk az elmúlt évek során folyamatosan kapott jelentős anyagi támogatást. Polgármester úr folyamatos együttműködésének, segítségének nagy szerepe volt abban, hogy Hajdúböszörmény a Humanitárius Település címet három alkalommal elnyerte. Az elismerő nevet hirdető táblát idén kihelyezték Hajdúböszörmény bevezető útjainál. Elmondhatjuk Polgármester Úr minden szempontból meghatározó személye városunknak és a Vöröskereszt szervezetének.

Barta Katalin

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: –

Funkció: önkéntes

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: A Heves Megyei Hírlap évtizedek óta a megyében folyó vöröskeresztes programok kiemelkedő támogatója. Az utóbbi 10 esztendőben a szerkesztőség részéről Barta Katalin volt a kapcsolattartó szervezetünk és a Hírlap között. Katalin rendszeresen tudósított valamennyi fontosabb vöröskeresztes rendezvényről, segített felhívásaink közzétételében, interjúkat tett közzé önkénteseinkkel, munkatársainkkal.

Tromposch Ferencné

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1996.

Funkció: önkéntes

Eddigi kitüntetések: 2009. Vöröskeresztes Munkáért – bronz fokozat

Méltatás: A baji véradások állandó előkészítője. Hetente – télen – ruhaosztást szervez a község rászorultjainak. Szociális tevékenysége miatt csak úgy emlegetik a faluban, hogy a vöröskeresztes Juci néni. Nagyon komoly segítsége szervezettünknek.

Nagyné Szűcs Rózsa

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1989.

Funkció: önkéntes

Eddigi kitüntetések: 2015. Vöröskeresztes Tevékenységért – bronz fokozat

Méltatás: Védőnőként állandó hiteles rálátást ad a gyermekes családoknak nyújtandó tennivalóinkról. Szerénységénél csak lelkesedése nagyobb, bármilyen feladatra kérjük fel. Sok hasonló önkéntes kell szervezetünknek!

Harcsa Péterné

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1997.

Funkció: területi vezetőségi tag

Eddigi kitüntetések: 2013. Vöröskeresztes Tevékenységért – bronz fokozat

Méltatás: Több mint 20 éve segíti szervezetünk működését. Minden részét ismeri feladatainknak, és lelkesen segít bármi is legyen az. Az elmúlt évtizedek alatt óriási lelkesedéssel, és lendülettel vállalta a kihívásokat. Szociális munka, egészségnevelés gyermek programok mind-mind nélküle nem került megrendezésre. Köszönjük.

Makhándi Jánosné

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2004.

Funkció: területi elnök

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Ria 15 éve hasznos tagja és vezetője az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban lévő vöröskeresztes alapszervezetnek. 2016 óta az Esztergom Terület elnöke. Munkáját lelkiismeretesen végzi.

Klicsu Ferenc

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2009./2019.

Funkció: önkéntes

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Klicsu Ferenc 2009 óta segíti munkánkat, elkötelezett tagja a szervezetnek. Tuzsér alpolgármestereként környezetét olyan szellemben igyekszik formálni, hogy minél többen vállalják a Vöröskereszt eszméinek terjesztését. Személyisége mélyen humánus, így együttérzéssel és segítőkészen fogadja, ha hozzáfordulunk segítségért. Rendkívül jó szervező, köztiszteletben álló személy, személyiségét áthatja a tenni akarás és a segítségnyújtás.

Nagyszekeres Község Önkormányzata

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1988.

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: A Vöröskereszt alapelveivel összhangban működik Nagyszekeres önkormányzata, mely a gyakorlati élet során a rászorulók támogatásában, az adományok gyűjtésében, a területi szervezet működésének segítésében, a rendszeres véradók szervezésében és megtartásában nyilvánul meg. Együttműködésünk közel 50 éves, ami az árvíz utáni kárt szenvedett lakosok megsegítésével kezdődött. Elkötelezettségük a humanitárius eszmék iránt és gyakorlati helytállásuk példamutató az ott élő fiatalok és a környező települések számára.

Nagyvarsányi Református Általános Iskola és Óvoda

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2000.

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: 2005. Elismerő Oklevél Ifjúsági Vöröskeresztes Munkáért

Méltatás: A nagyvarsányi Református Általános Iskola és Óvoda közel 20 éve tevékeny segítője a Vöröskeresztnek. Példamutató mozgalmi élet jellemzi, az iskola tanulóinak csaknem 100%-a tagja a szervezetünknek. A véradások szervezésében aktívan részt vesznek, igyekeznek minél több donort toborozni és megtartani. Minden évben nagylelkűen támogatják a Karácsonyi szeretetakció programunkat. Az egészség hónap alkalmából lehetőséget kapunk arra, hogy bemutassuk az az elsősegélynyújtás fontosságát. Ezzel az elismeréssel köszönjük a több évtizedes együttműködését.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatal Hatósági Főosztály Népegészségügyi Osztálya

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2000.

Funkció: egészségmegőrzés,-fejlesztés

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: A járásban dolgozó védőnők munkájára mindig számíthatunk, legyen szó a csecsemő- és kisdedgondozási verseny területi és megyei fordulóinak megtervezéséről, lebonyolításáról, vagy családi napokon, egészség napokon, szűrővizsgálatok biztosításáról. Meghívásainkra azonnal reagálnak és részvételükkel emelik a rendezvényeink színvonalát. Dévaldné Türk Csilla járási vezető védőnő vezetésével partnerként, önkéntesként, készségesen támogatják szervezetünket. Ezúton is köszönjük támogatásukat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2000.

Funkció: egészségmegőrzés,-fejlesztés

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya állandó támogatója, partnere a szervezetünknek. Munkásságuk és támogatásuk nélkül nem valósulhatna meg minden évben szervezetünk csecsemő- és kisdedgondozási versenyének nyíregyházi területi, illetve megyei fordulója. Balázsi Ildikó megyei vezető védőnő hívó szavára, a megye bármely járásában támogatást kapunk a járási vezető védőnőktől. A Főosztály támogatása fontos és kiemelkedő megyei szervezetünk számára. Munkájukat ezúton is szeretnénk megköszönni és elismerni.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrfőkapitányság Baleset-megelőzési Bizottság

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1992.

Funkció: elsősegélynyújtás népszerűsítése

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság megalakulása óta szoros kapcsolatot ápol szervezetünkkel. Együttműködésünk – immáron közel 30 éve – töretlen. A területi és megyei versenyeinken pihenőállomáson várják a versenyzőket, ahol apró ajándékokkal is kedveskednek. Kiemelkedő szerepet töltenek be az elsősegélynyújtás népszerűsítésében. Rendezvényeiken állandó meghívott partnerként veszünk részt, ahol a laikus elsősegélynyújtás tudást bemutatókkal egy nagyon széles célcsoporthoz tudjuk közvetíteni. Ezúton is köszönjük szakmai támogatásukat.

Erdészné Németh Ibolya

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1999.

Funkció: alapszervezeti titkár

Eddigi kitüntetések: 2004. Vöröskeresztes Munkáért – bronz fokozat; 2009. Vöröskeresztes Munkáért – ezüst fokozat; 2016. Véradó Mozgalomért Ezüst Emlékérem

Méltatás: Erdészné Németh Ibolya 1999-től látja el az alapszervezeti titkári és a véradószervezői feladatokat. Az évi kettő véradó esemény eredménye mindig kiegyensúlyozott, a dolgozói létszámnak 9-10 %-a, azaz 18 – 28 fő. Ő maga is rendszeres véradó, immár 32-szer adott vért. Az idén nyugdíjba vonul, 21 éves aktív vöröskeresztes tevékenységet, múltat hagyva maga mögött.

Air Ticket Service

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2004.

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: A Magyar Vöröskereszt nemzetközi programokon történő részvételét segítő Air Ticket Service utazási irodával idén tíz éve működünk együtt. Laczkovich Anita és Laczkovich Renáta testvérpár által 2010-ben alapított hazai vállalkozás a Magyar Vöröskereszt hivatali utaztatását a magas szintű, gyors és rugalmas ügyintézés mellett, kedvező árakkal biztosítja. Rengeteg időt és energiát fektetnek abba, hogy segítsenek megtalálni a számunkra legmegfelelőbb repülési útvonalat, időpontokat, megtalálják a hivatalos programunkhoz legközelebb eső szállodát. Köszönjük, hogy szakmai tapasztalatukkal, munkájukkal hozzájárulnak feladataink megvalósításához.

Dr. Széles Dezsőné

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1987.

Funkció: megyei vezetőségi tag

Eddigi kitüntetések: 2007. Elismerő Oklevél Ifjúsági Vöröskeresztes Munkáért

Méltatás: Több mint 30 éve tagja a Vöröskereszt Mozgalomnak. 2001 után intézményvezetőként pedagógusaival és tanulóival együtt végeztek vöröskeresztes munkát. 2011 óta bázisiskola a debreceni Vörösmarty Általános Iskola, több mint 500 fővel. Szervezték és rendezték a területi elsősegélynyújtó versenyeket, felnőtteknek véradásokat, elsősegélynyújtó bemutatókat. Ilike területi szerveztünk elnöke volt 2015-ig, amikor is lemondott az elnökségről, de maradt vezetőségi tag. Szervezetünk munkáját mindenben segítő önkéntest ismerhettünk meg személyében.