Vöröskeresztes Szolgálatért Oklevél

Szilágyiné Horváth Gizella Olga

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2010.

Funkció: területi munkatárs

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Szilágyiné Horváth Gizella 2010 óta dolgozik a MVK Békés Megyei Szervezete Orosházi Területi Szervezetének munkatársaként. Minden évben a területen előirányzott véradótervet, feladatokat teljesíteni tudta. Munkáját megbízhatóan, lelkiismeretesen végzi. Önkéntesekkel és partnerszervezetekkel jó kapcsolatot ápol. Megbízható munkatárs, mindig számíthatunk rá.

Laták Kamilla

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2014.

Funkció: munkatárs

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Laták Kamilla 2014-ben területi vezetőként csatlakozott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vöröskeresztes közösségéhez. Kapcsolatteremtő képessége, szervezőkészsége sikeressé teszi a véradásszervező, forrásbővítő és közösségépítő tevékenységét. 2018-tól megyei véradásszervező koordinátorként is tevékenykedik. Segítségével új alapszervezetek és társadalmi kapcsolatok is alakultak működési területén. Számos újítás, több Európai Uniós projekt, a Lányból nővé program megyei megvalósítása is a nevéhez fűződik.

Zorger Istvánné

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2005.

Funkció: munkatárs

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Zorger Istvánné 2012 óta a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezet által fenntartott Hajléktalanokat Gondozó Központ segítő munkatársa. Célja az ellátottak irányában a folyamatos segítségnyújtás mind a mentális, mind az egészségügyi problémáik megoldásában. Szakmáját hivatásként, nagy szakértelemmel végzi. Példamutató, empatikus munkája mind az ellátottak, mind a munkatársak megbecsülését kivívta. Mélyen elkötelezett a Vöröskereszt irányába, ezért számtalan önkéntes munkát végez szervezetünknél. Tagja a Bükk Mentőcsoportnak is.

Juhász József

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1999.

Funkció: munkatárs

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Juhász József 1999 óta, immár 21. éve dolgozik a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezet által fenntartott Hajléktalanokat Gondozó Központban, Miskolcon. Először, mint szociális ápoló-gondozó majd szociális segítő munkakörben. Munkáját nagy elhivatottsággal, alázattal végzi. Azt ellátottak felé mindig nyitott és empatikus. A hozott problémájukra igyekszik a legoptimálisabb választ kínálni. Munkatársaival jó kapcsolatot ápol, a vöröskeresztes feladatok ellátásában elsőként vállal önkéntes munkát.

Ivády Éva

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2007.

Funkció: munkatárs

Eddigi kitüntetések: 2012. Elismerő Oklevél Ifjúsági Vöröskeresztes Tevékenységért

Méltatás: Éva 2014 óta dolgozik alkalmazottként szervezetünknél, ahova már ismerősként jött, hiszen ifjúsági vöröskeresztes feladatainkat is támogatta főiskolai évei alatt. 2016 óta szervezi és koordinálja a véradásokat a megyénkben, valamint irányítja a fiatalokkal kapcsolatos önkéntes tevékenységeinket is. Lelkes elsősegélynyújtó és oktató, a katasztrófakészenléti feladataink ellátásának állandó résztvevője. Odaadása, kitartása és a vöröskeresztes mozgalom iránti szeretete példaértékű.

Kun Szilvia

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2015.

Funkció: megyei igazgató

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: A szervezetben végzett feladatait nagy odaadással, maximális igényességgel látja el. A szakmai felkészültségével, elkötelezettségével, rutinos szervezőkészségével, közvetlen, segítőkész hozzáállásával mindent elkövet annak érdekében, hogy a szervezet tevékenysége minél szélesebb körben ismertté váljon, és minél több emberhez eljusson. Szemléletében és a gyakorlatában is a leghátrányosabb társadalmi réteg tagjai és azok érdekei állnak a középpontban. Személyisége, munkássága, töretlen hite az emberekben, munkatársaiban példaként állhat minden humán területen dolgozó számára. Számára a vöröskeresztes munka nem csak hivatás, hanem szolgálat.

Gortváné Mészáros Ibolya

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1994.

Funkció: munkatárs

Eddigi kitüntetések: 2005. Kiváló Véradószervező, 1998. Vöröskeresztes Munkáért-bronz fokozat, 2012. Vöröskeresztes Tevékenységért – ezüst fokozat, 2007. Kiemelkedő Oktató – Nevelő Munkáért Kitüntetés, 2015 Elismerő Oklevél Ifjúsági Vöröskeresztes Tevékenységért

Méltatás: Gortváné Mészáros Ibolya 20 év önkéntesként eltöltött időszak után került 2014-ben a Magyar Vöröskereszt hivatásos állományába. Tevékenysége révén megsokszorozódott az a bevétel, melyet a megyei szervezetnek a munkahelyi elsősegély-képzések lebonyolításával sikerült megszereznie.
Ibolya munkájának köszönhetően a megyeszékhelyen zajló ifjúsági vöröskeresztes munka is aktívabbá vált. Bízunk benne, hogy nyugállományba vonulása után is számíthatunk tapasztalataira.

Hujber Tamás

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1994.

Funkció: munkatárs

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: 1994-től dolgozik a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezeténél. Megyei véradószervező koordinátorként irányítja Somogy megyében a véradás szervezésével kapcsolatos tevékenységet. A véradókkal, önkéntesekkel, partnerszervezetekkel, önkormányzatokkal, intézményekkel és üzemekkel jó munkakapcsolatot épített ki és ápol.

Varga Zsuzsanna Mária

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2012./2017.

Funkció: munkatárs

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Munkáját területi vezetőként, majd megyei elsősegélynyújtó koordinátorként is precízen végzi. Szakmai tudása kimagasló, megbízható. A Vas Megyei Szervezet oszlopos tagja. Kiváló problémamegoldó képességének köszönhetően rugalmasan oldja meg a rábízott feladatokat.

Szabó András

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2001.

Funkció: munkatárs

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Szabó András közel két évtizede dolgozik a Vöröskereszt munkatársaként a várpalotai hajléktalan ellátás területén. A Hajléktalan Szálló Nappali Melegedő és az Éjjeli Menedékhely igénybevevői is mindannyian számíthatnak munkájára, amelyet precízség, elhivatottság, és jó szándék jellemez.

Péter-Szabó Antal

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2006.

Funkció: munkatárs

Eddigi kitüntetések: 2017. Vöröskeresztes Szolgálatért Főigazgatói Dicséret

Méltatás: Péter-Szabó Antal közel másfél évtizede a Vöröskeresztnél dolgozik. Korábban a hajléktalan ellátó utcai szolgálat munkatársaként, most pedig már 8 éve a fogyatékkal élők ellátását erősíti, a támogató szolgálat gépkocsivezetőjeként és gondozójaként segíti szervezetünket. Nagyfokú mobilitása, precíz munkája és nagy munkabírása figyelemre méltó.

Feketéné Taraszovics Irén

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2008.

Funkció: munkatárs

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Inci kiváló szakmai tudásával, kapcsolatteremtő képességével, maximális empátiával és odafigyeléssel erősíti az otthoni szakápolás csapatát több mint tíz éve. Felnőtt szakápolóként dolgozik naponta a betegek otthonában a háziorvosok együttműködésével. Megbízhatóan számíthatunk munkájára katasztrófavédelmi gyakorlat vagy egészségügyi szűrőprogramok aktív részvételében is.

Török Katalin Éva

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1987.

Funkció: munkatárs

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Kati 33 éve végez kiemelkedő tevékenységet a szervezet érdekében gazdasági-pénzügyi területen. Kezdetekben az Ady Endre úti intézményben és területen látott el gazdasági feladatokat. 2006-tól került a budapesti szervezet központjába főpénztárosnak, mely mellett a Családok Átmeneti Otthonában is gazdasági ügyintéző. Segítőkészsége és embersége kiemelkedő. Munkájával nagymértékben hozzájárul a szervezet eredményes tevékenységéhez. Hosszú évek során nyújtott tapasztalatait közvetlen formában, segítőkészen adja át a terület munkatársainak.

Domonkos Zoltánné

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1999.

Funkció: munkatárs

Eddigi kitüntetések: 2011. Vöröskeresztes Szolgálatért Oklevél

Méltatás: Domonkos Zoltánné Erzsike több mint 20 éve a Magyar Vöröskereszt dolgozója. Munkáját a Nemzetközi Osztályon kezdte, majd 18 évvel ezelőtt csatlakozott a Keresőszolgálat csapatához, amelyet lassan 10 éve vezet is. Munkájának eredményeképpen Európában is kiemelkedő szinten, magas sikerrátával dolgozik a magyar Keresőszolgálat. Irányításával az ICRC globális keresőszolgálati rendszerének hazai elindítása is megvalósulhatott. Kollégáinak és ügyfeleinek soha nem okoz csalódást!

Váradi Mariann

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1980./1997.

Funkció: munkatárs

Eddigi kitüntetések: 2011. Vöröskeresztes Szolgálatért Oklevél

Méltatás: Mariann 1988-tól dolgozik szervezetünkben, 2015-ben lett az Országos Igazgatóság dolgozója, az egészségfejlesztés területért felelt, nevéhez köthető a #lánybólnővé program elindítása. 2019-től véradásszervezés országos szakmai vezetőként segíti a Vöröskereszt munkáját. Mariannak a véradásszervezés a szíve-lelke, mint ahogy a Vöröskereszt is. Mindig lehet rá számítani, lelkiismeretesen segíti, fejleszti a területet. Hangját már jól ismerik az országban, mert ha csak lehet, népszerűsíti a véradás fontosságát a belőle áradó szenvedéllyel. Nyilatkozik rádiókban, tv műsorokban, sokunkat ő kísért el először vért adni.