Vöröskeresztes Szolgálatért Érdemérem

Kárpáti Zoltán Györgyné

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1989.

Funkció: munkatárs

Eddigi kitüntetések: 2001., 2014. Vöröskeresztes Szolgálatért Oklevél

Méltatás: Kárpáti Zoltánné 1989-től dolgozik az Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezeténél. Az elmúlt 31 év alatt többször változott a munkaköre. Mindig képes volt fejlődni, tanulni az adott feladathoz. Lelkiismeretesen és maximális hozzáállással végzi a feladatait. Munkájára mindig számíthatunk. Empatikus magatartás és kiváló csapatszellem jellemzi. Kiváló ember és elkötelezett munkatársunk.

Hermán Marianna

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2001.

Funkció: munkatárs

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Marianna 2001 óta dolgozik alkalmazottként szervezetünknél, hosszú évek óta mint koordinátor látja el feladatát. 2014 óta vezeti az ügyfélszolgálatot a Szeged Plázában lévő irodánkban. Pontos, precíz, munkája minősége kiemelkedő az elmúlt 18 évben. Odaadása, kitartása és a vöröskeresztes mozgalom iránti szeretete példaértékű. Nehéz feladat lesz pótolni!

Sasvári Krisztina

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1993.

Funkció: megyei igazgató

Eddigi kitüntetések: 2017. Vöröskereszt Szolgálatért Oklevél

Méltatás: Krisztina hosszú évek óta tagja a vöröskeresztes mozgalomnak. Ifjúsági önkéntesként kezdte tevékenységét, majd 2010 óta a Csongrád megyei szervezet igazgatója. A megyei munka igazgatását eredményesen, fáradhatatlanul végzi, számos pályázat, projekt és több országos program valósult meg irányítása alatt.

Domján Béla

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1998.

Funkció: munkatárs

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Domján Béla 22 éve, 1998 óta foglalkozik a várpalotai hajléktalan ellátó intézményünkben a hajléktalanok segítésével. Jelenleg részlegvezetőként dolgozik a hajléktalan szállón. Munkáját rendkívül lelkiismeretesen és fáradtságot nem ismerve végzi. Nemcsak az ellátottakra és ügyfelekre figyel, hanem munkatársainak lelkét is ápolja és ellátja őket tanáccsal és biztató szavakkal. Rendkívül gyakorlatias, emberséges, igazi szociális szakember.

Horváth Péter Zsolt

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2001./2004.

Funkció: igazgató-helyettes

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Majdnem gyerekkora óta vöröskeresztes. Az ifjúsági táborokban önkéntesként szocializálódott, majd minden lehetséges szakmai lépcsőfokot megjárva jutott el a Budapesti Szervezet igazgató-helyettesi posztjára. Fiatal kora ellenére ikonikus személyisége a Vöröskeresztnek. Minden olyan tevékenységnek aktív részese és vezetője, ami szervezetünk alaptevékenységeivel összefügg. Eddigi karrierje méltó példa lehet az önkéntesből munkatárssá, munkatársból szakmai vezetővé váló kollégáink számára. Rendkívül jó kolléga, jó ember, akinek a tradíciókhoz való ragaszkodása és a friss tudás nyomán alakuló innovatív szemlélete a lehető legjobb kombinációban viszi előre szervezetünket. Ő Pedoe.

Mészáros Imréné

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1980.

Funkció: munkatárs

Eddigi kitüntetések: 1990. Kiváló Véradószervező, 1994. Vöröskeresztes Munkáért – ezüst fokozat, 1999. Véradó Mozgalomért Ezüst Emlékérem

Méltatás: 1980 óta tagja a Magyar Vöröskeresztnek. Munkáját önkéntesként kezdte. Szorgalmas munkája elismeréseként munkatársai az alapszervezeti titkár pozíció betöltésével bízták meg. Nyugdíjazása után a XII. kerület vezetőségében folytatta önkéntes munkáját, majd 2009 novemberétől a Magyar Vöröskereszt munkatársaként, mint kerületi szervező dolgozik.

Oroszlán Zoltánné

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1986.

Funkció: munkatárs

Eddigi kitüntetések: 1998. Vöröskeresztes Munkáért – bronz fokozat

Méltatás: 1986-tól tagja a Vöröskeresztnek. A Magyar Hajó és Darugyár alapszervezeti titkáraként kezdte önkéntes tevékenységét. 1987-től dolgozik a Magyar Vöröskereszt Budapest Főváros Szervezeténél. 2010-től az Észak-Pesti Régió területi vezetője, az egyik legnagyobb oktatási kabinet vezetője volt. 2018 októberétől szervezőként irányítja a kerületi Vöröskeresztre évtizedek óta jellemző tevékenységeket.