https://voroskereszt.hu/adomanyozas/kampany-tamogatasa/veradokamion/

Véradókamion


Véradókamion

A hősök a vérüket adják. A Magyar Vöröskereszt minden lehetőséget megragad, hogy véradókat toborozzon. Részt veszünk fesztiválokon, ott vagyunk a városok forgalmas csomópontjain, sőt a legkisebb faluba is ellátogatunk. Évente több ezren nyújtják karjukat véradásra a véradókamionunkban. Adományoddal most te is hozzá járulhatsz az életmentő jármű működtetéséhez.

Aktuális gyűjtésünk

EDDIGI FELAJÁNLÁSOKCÉLTÁMOGATÓK
449.217 Ft1.000.000 Ft68 fő

Adományozni szeretnék

Mire gyűjtünk?

Véradókamionunk egész évben járja az országot, évente több tízezer kilométert tesz meg. A kamion üzemeltetése (üzemanyag, karbantartás, javítás, parkolási díjak, biztosítás, stb…) minden évben jelentős költséggel jár. Adományoddal most te is hozzájárulhatsz az életmentő jármű működéséhez.

Hogyan segítünk?

A vér csak véradással pótolható. A Magyar Vöröskereszt minden alkalmat megragad, hogy véradókat toborozzon, ennek egyik legmobilabb eszköze a véradókamion. A véradókamion a biztonságos vérellátás biztosításában nagy segítségünkre van.

A véradókamionról

A járműben 2006. évi indulásától országjáró útja során több mint 40 000 önkéntes nyújtotta segítő karját. Az ország első és egyben egyetlen véradókamionja minden évben több ezer kilométert tesz meg és évente több ezer ember ad rajta vért. Véradókamionunk légkondicionált, fűthető, orvosi szobával, négy vérvételi ággyal, adminisztrációs helyiséggel és ingyen WIFI-vel várja a véradókat. Fesztiválokon, forgalmas csomópontokon és eldugott falvakban szervezünk vele véradást.

Galéria