A téli krízis időszakban is fontos a segítséged!

A rászoruló családoknak és a hajlék nélkül élő embereknek január-februárban is nagy szüksége van a segítségre. A téli hónapokban a megnövekedett rezsiköltségek mellett az egyszeri meleg étel biztosítása mindennapi problémát jelent a nehéz körülmények között élő családok számára. A Magyar Vöröskereszt országos szociális hálózata, intézményei révén igyekszik minél több nehéz sorsú családnak, gyermekeiknek és hajléktalan emberen segíteni. Hajléktalan ellátórendszerünk, teajárataink a kemény fagyok beköszöntével teljes kihasználtsággal működnek. Segítsd te is a téli krízis időszakban végzett szociális munkánkat!

Aktuális gyűjtésünk

EDDIGI FELAJÁNLÁSOKCÉLTÁMOGATÓKGYŰJTÉSBŐL MÉG HÁTRAVAN
77.000 Ft2.000.000 Ft17 fő0 nap

Adományozni szeretnék

Mire gyűjtünk?

Támogatásoddal élelmiszercsomagokat tudunk összeállítani a rászoruló családok számára valamint utcai szociális szolgálatunk és hajléktalanellátó intézményeink munkáját támogathatod. A befolyt összegből meleg teát, takarót tudunk adni az utcán élő hajléktalan emberek számára.

Hogyan segítünk?

Családok a célpontban

A szegénység különböző szintjein élők becsült aránya a magyar népességen belül 40%. Magyarországon ma rengeteg család él, akik hátrányos helyzetükből nem képesek segítség nélkül kiszakadni.  Ezeknek a családoknak, gyermekeknek nyújtunk kézzel fogható és pszichoszociális segítséget. A legsérülékenyebb csoportok a sokgyermekes családok és a gyermekeit egyedül nevelő szülők.

Országos szinten évről évre egyre növekvő társadalmi és szociális probléma a hajléktalanság. Otthonával együtt az ember azt az alapvető jogát veszíti el, hogy biztonságban érezhesse magát egy helyen. Mi segítő kezet nyújtunk az otthontalan emberek számára!

Hogyan segítünk?
  • Útmutatással a családok számára
  • Szülők munkaerőpiacra történő visszajuttatásával
  • Hatékonyabb ügyintézés megtanításával
  • A család társadalomba való visszaintegrálásának segítésével

Hajléktalanság

Hogyan segítünk?
  • Nappali melegedők, éjjeli menedékhelyek és átmeneti szállások üzemeltetésével
  • Étkeztetés biztosításával, népkonyha és teajárat működtetésével
  • Megfelelő tisztálkodási és higiénés körülmények biztosításával
  • Társadalomba való visszailleszkedés segítésével
A Magyar Vöröskeresztről

A Magyar Vöröskeresztnek közel háromezer alapszervezete, több mint 93 ezer tagja és mintegy 25 ezer önkéntese van. A világ első és egyben legnagyobb humanitárius szervezetének (Nemzetközi Vöröskereszt) tagjaként, 1881 óta segítjük a rászorulókat idehaza és határainkon túl.

Galéria