https://voroskereszt.hu/adomanyozas/kampany-tamogatasa/balatoni-elsosegelynyujto-szolgalat/

Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat


Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat

Támogasd Te is a balatoni életmentést! A Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata során évről-évre több mint 300 önkéntes bizonyítja rátermettségét. A szolgálat 2007-es indulása óta közel 40 ezer sérülést láttak el szakszerűen elsősegélynyújtó önkénteseink, sőt hat alkalommal sikeres újraélesztéssel életet is mentettek.

Most rád is szükségünk van, hogy minél több strandon ott lehessünk. Vigyázz ránk, és mi is vigyázunk rád!

Aktuális gyűjtésünk

EDDIGI FELAJÁNLÁSOKCÉLTÁMOGATÓK
72.000 Ft4.000.000 Ft22 fő

Adományozni szeretnék

Mire gyűjtünk?

Szervezetünk számára strandonként körülbelül 1 millió forintba kerül a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatának működtetése. Ebből önkénteseink étkezését, szállását, biztosítását, utazási költségeit valamint a szolgálat ellátásához szükséges felszereléseket biztosítjuk. Célunk, hogy idén két stranddal bővítsük szolgálati helyeink számát.

A Magyar Vöröskereszt az eddigi tapasztalatok kiértékelésével és az igények felmérésével folyamatosan részt kíván venni a balatoni nyaralók biztonságának megóvásában, az elsősegélynyújtás hatékony és szakszerű megvalósításában.

Hogyan segítünk?

Valamennyi helyszínen 2 képzett önkéntes teljesít szolgálatot a projekt teljes ideje alatt minden nap 10 és 18 óra között. A szolgálati idő alatt a tóban vagy a parton történt sérülések, rosszullétek szakszerű ellátása, nagyobb sérülés, betegség esetén a hatékony mentőhívás és a beteg állapotának stabilizálása, szükség esetén az újraélesztés megkezdése a feladatuk.

A szolgáltatásunk nem váltja ki a törvény által kötelezően előírt oxiológus szakember alkalmazását, hanem velük együttműködésben hatékonyabbá és eredményesebbé tette a biztonságos ellátást, a sérülések kezelését. Azokon a fürdésre kijelölt helyeken, ahol nem kötelező a szakemberek alkalmazása, hiányt pótol a szolgáltatás, hiszen itt az előforduló sérülések kezelése, ellátása esetleges vagy teljesen megoldatlan.

A BESZ-ről

A Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt 2007-óta minden évben elsősegélynyújtó szolgálatot valósított meg a Balaton parti strandokon nyaralók egészségmegőrzésének érdekében. A program kizárólag támogatói forrásokból valósul meg, és az önkormányzatok részére ingyenes. A szolgálat minden évben július eleje és augusztus 20. között kerül megvalósításra a kijelölt strandokon. Az, hogy az adott évben hány strandon teljesít szolgálatot.

Galéria