Baba Pakk a nehéz helyzetű családok megsegítésére

2020. november 20-án, a Gyermekjogi Világnapon elindult a Magyar Vöröskereszt és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) azon belül a Kreatív Fenntarthatóság HUB első közös akciója, melynek keretében a két szervezet 100 db Baba Pakk-ot juttatott el az ország különböző területein élő hátrányos helyzetű, kisbabát váró családoknak.

A Baba Pakk kifejezetten újszülöttek ellátására, gondozására fókuszáló csomag, az újszülött fogadásához szükséges alapvető eszközöket és információkat tartalmazza, megkönnyítve a szülés utáni első időszakot.

Programunk célja a nehéz helyzetben lévő, kisgyermeket váró családok segítése egy olyan szakmai szempontok alapján összeállított csecsemőápolási csomaggal, amely segítséget nyújt a gyermeknevelés kezdeti időszakában.

A további csomagok megvalósításához lakossági pénzadománygyűjtést indítunk.

Aktuális gyűjtésünk

EDDIGI FELAJÁNLÁSOKCÉLTÁMOGATÓK
1.151.748 Ft10.000.000 Ft186 fő

Adományozni szeretnék

Mire gyűjtünk?

A Magyar Vöröskereszt az online adománygyűjtésre befolyt összegből a Baba Pakk csomagban található, szakemberek által javasolt csecsemőgondozási eszközöket szerzi be, állítja össze és egészíti ki a „Segítség a kezdetekhez” című kiadvánnyal, majd eljuttatja országszerte a nélkülöző családokhoz.

Hogyan segítünk?

A csomagban olyan eszközök találhatóak, amelyek az újszülöttek gondozásához szükségesek az első élethetekben. Összekészítettünk öltöztetéssel kapcsolatos termékeket, altatáshoz, fürdéshez kapcsolódó textíliákat és gyógyszertári termékeket egyaránt, illetve a járványhelyzetre különös tekintettel,  bekészítettünk a csomagokba külön eszköz- és kézfertőtlenítőt. A csomagokat országszerte eljuttattuk a nélkülöző családoknak.

 

A kampányról

A Magyar Vöröskereszt évek óta keresi azokat az innovatív megoldásokat, melyekkel a hagyományos segélyezésen túlmutatva, az adományozót még inkább bevonva és érzékenyítve tudjuk támogatni a nehéz helyzetben lévő családokat. A Baba Pakk-ok jól illeszkednek ebbe a megközelítésbe.

A kezdetben célba juttatott 100 db Baba Pakk folytatásaként, szeretnénk a programot beépíteni állandó szociális segélyezési tevékenységeink közé, ezzel is segítve a legkisebbeket és szüleiket. A kezdeményezés hiánypótló hazánkban, hiszen a gyermeket váró és kisgyermeket gondozó családok megsegítésére ezidáig nem indult országos léptékű program.

Szeretnénk elérni, hogy évről évre növekvő számban, minél több családnak tudjuk eljuttatni a lakossági összefogásból megvalósuló Baba Pakk-okat.

Galéria