A humanitárius válság kapcsán bajbajutottak megsegítése

A Magyar Vöröskereszt országos adománygyűjtést hirdet az ukrajnai helyzet miatt bajbajutottak megsegítésére. A bejövő felajánlásokat humanitárius tevékenységekre fordítjuk.

A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének (IFRC) tagjaként a Magyar Vöröskereszt elsődleges feladata a jelen helyzetben is az, hogy képességei szerint minél hatékonyabban tudjon segíteni az embereknek ezekben a felfokozott időkben. A hazai humanitárius szervezet a helyzet alakulásától függően készen áll rá, hogy szükség esetén kibővített tevékenységi körrel alkalmazkodjon a felmerülő igényekhez.

A napokban kialakult humanitárius válságot elsősorban pénzadomány segítségével tudjuk a leghatékonyabban kezelni, mert a segítségnyújtás leghasznosabb formája a krízisesetekben gyorsan változik.

Ezért felhívjuk a figyelmet arra, hogy tárgyi adományok helyett a 1359-es adományvonalra indított telefonhívással, vagy egy meleg takaróra, egy forró teára szánt összeg elutalásával jut el a segítség leghamarabb a humanitárius krízis érintettjeihez.

A Magyar Vöröskereszt folyamatosan tartja a kapcsolatot a hazai és nemzetközi szervezetekkel, hogy minél felkészültebben tudjon részt venni azon feladatok ellátásában, amelyekre a közeljövőben szükség lehet a leghatékonyabb segítségnyújtás érdekében.

A 1359-es adományvonalunk hívásával közvetlenül lehet támogatni a segítő munkát 250 Ft-tal.

 

Aktuális gyűjtésünk

EDDIGI FELAJÁNLÁSOKCÉLTÁMOGATÓK
76.292.098 Ft75.000.000 Ft4289 fő

Adományozni szeretnék