Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Keresőszolgálat   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt  

Üdvözöljük a Magyar Vöröskereszt honlapján!
Adószámunk:19002093-2-41


Címlap Támogatható pénzügyi alapok Véradást támogató alaprész
Véradást támogató alaprész

Pályázati felhívás: VTA-1/2016

1. A pályázati kiírás háttere és célja: Magyar Vöröskereszt egyik legfontosabb alaptevékenysége a hazai vérellátáshoz szükséges véradók számának biztosítása. A tevékenység célja a hazai biztonságos betegellátás támogatása. Ezen tevékenységünk ellátásához elengedhetetlen a megfelelő eszközellátottság, az véradásszervezés népszerűsítése és társadalmasítása, szervezők és önkéntesek képzése és felkészítése. Fontos, hogy olyan kezdeményezéseket támogasson, amely a helyi közösségek igényeit tartja szem előtt. A pályázat célcsoportja a kistelepüléseken élő lakosság, olyan helyi közösségek, amelyek aktív szerepet vállalnak a település életében.

2. Pályázókra vonatkozó kritériumok: Az Alaprész pénzügyi forrásaiból a Magyar Vöröskereszt, valamint annak alapszervezetei, tagozatai részére pályázati úton lehet támogatást nyújtani. Pályázatot az alapszervezetek csak, valamelyik jogi személyiséggel rendelkező szervezeti egység közreműködésével nyújthatnak be. Az alapszervezetek pályázati forráslehívása mellett, az Alaprész felhasználható központi (Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóság) kezdeményezésű programok megvalósítására is.

Letölthető dokumentumok:

Pályázati felhívás és útmutató

1. számú melléklet - pályázati adatlap
2. számú melléklet - nyilatkozat
3. számú melléklet - költségvetés
4. számú melléklet - pályázói nyilatkozat
5. számú melléklet - számla összesítő
6. számú melléklet - sajtólista
7. számú melléklet - láthatóság

 

Bővebben...
 

Pályázati felhívás: VTA-2015/1

1. A pályázati kiírás háttere és célja:Magyar Vöröskereszt egyik legfontosabb alaptevékenysége a hazai vérellátáshoz szükséges véradók számának biztosítása. A tevékenység célja a hazai biztonságos betegellátás támogatása. Ezen tevékenységünk ellátásához elengedhetetlen a megfelelő eszközellátottság, az véradásszervezés népszerűsítése és társadalmasítása, szervezők és önkéntesek képzése és felkészítése. Fontos, hogy olyan kezdeményezéseket támogasson, amely a helyi közösségek igényeit tartja szem előtt.
A pályázat célcsoportja a kistelepüléseken élő lakosság, olyan helyi közösségek, amelyek aktív szerepet vállalnak a település életében.
2. Pályázókra vonatkozó kritériumok:Az Alaprész pénzügyi forrásaiból a Magyar Vöröskereszt, valamint annak alapszervezetei, tagozatai részére pályázati úton lehet támogatást nyújtani. Pályázatot az alapszervezetek csak, valamelyik jogi személyiséggel rendelkező szervezeti egység közreműködésével nyújthatnak be.
Az alapszervezetek pályázati forráslehívása mellett, az Alaprész felhasználható központi (Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóság) kezdeményezésű programok megvalósítására is.

Letöltések:
Pályázati felhívás és útmutató
1. számú melléklet - pályázati adatlap
2. számú melléklet - nyilatkozat
3. számú melléklet - költségvetés
4. számú melléklet - pályázói nyilatkozat
5. számú melléklet - számla összesítő
6. számú melléklet - sajtólista
7. számú melléklet - láthatóság

Bővebben...
 

Véradást támogató alaprész

1. A pénzalap háttere és célkitűzése:

A Magyar Vöröskereszt egyik legfontosabb alaptevékenysége a hazai vérellátáshoz szükséges véradók számának biztosítása. A tevékenység célja a hazai biztonságos betegellátás támogatása. Ezen tevékenységünk ellátásához elengedhetetlen a megfelelő eszközellátottság, az véradásszervezés népszerűsítése és társadalmasítása, szervezők és önkéntesek képzése és felkészítése. Éppen ezért az Alaprész a Magyar Vöröskereszt véradásszervezéssel kapcsolatos tevékenységét hivatott támogatni és fejleszteni.

2. Az Alaprész szervezete:

Az Alaprész pénzügyi forrásaiból a Magyar Vöröskereszt, valamint annak alapszervezetei, tagozatai részére pályázati úton lehet támogatást nyújtani. Pályázatot az alapszervezetek csak, valamelyik jogi személyiséggel rendelkező szervezeti egység közreműködésével nyújthatnak be.

Az alapszervezetek pályázati forráslehívása mellett, az Alaprész felhasználható központi (Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóság) kezdeményezésű programok megvalósítására is.

Az Alaprész terhére kiírt pályázatok lebonyolításának szakmai koordinációját Magyar Vöröskereszt Országos Vezetőségének Véradásszervezési és Katasztrófavédelmi Munkabizottsága végzi. A Bizottság feladata az Alaprész pályázati kiírásának jóváhagyása, valamint a beérkező pályázatok elbírálása.

A Bizottság döntéseit az ügyrendjében meghatározott módon hozza meg. A Bizottság az előterjesztett pályázati felhívást jóváhagyhatja; módosítási javaslataival átdolgozásra visszaadhatja; valamint elutasíthatja. A beérkező pályázatokat az előzetesen meghatározott szempontrendszer szerint valamennyi bizottsági tag értékeli. A pályázatok közötti rangsort valamennyi bírálat összesített eredménye adja.

ALAPÍTÓ OKIRAT LETÖLTÉSE

Bővebben...
 
A NIOK Alapítvány támogatásával

Információk

 

Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága
1051 Budapest
Arany János u. 31.

Telefonszám:
+36 1 374 1300

Adószám: 19002093-2-41

A Magyar Vöröskereszt adományvonala: 1359

Adományszámla:

Belföldi átutalás esetén
Adományszámla:
K&H Bank Nyrt.
10405004-00026542-00000005

Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén
Számlavezető:  K&H Bank Zrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
IBAN: HU70 1040 5004 0002 6542 0000 0005
SWIFT: OKHBHUHB
Számlatulajdonos: Magyar Vöröskereszt (1051 Budapest, Arany János utca 31.)

Megyei Szervezeteink Elérhetőségei

Information in English - Hungarian Red Cross
Microsoft Office 365