Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Keresőszolgálat   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt  

Üdvözöljük a Magyar Vöröskereszt honlapján!
Adószámunk:19002093-2-41


Címlap Támogatható pénzügyi alapok Társadalmi Elsősegélynyújtási Alaprész
Társadalmi Elsősegélynyújtási Alaprész

TEA-2016:pályázati felhívás

A Magyar Vöröskereszt egyik legfontosabb alaptevékenysége a társadalmi elsősegélynyújtás oktatása, laikus segítők kiképzése, elsősegélynyújtó szolgáltatok biztosítása. Az elsősegélynyújtás célja, hogy az életet vagy egészséget veszélyeztető állapot miatt azonnali egészségügyi ellátásra szoruló személy haladéktalanul egészségi állapotának helyreállítására, illetőleg rosszabbodásának megakadályozására irányuló szakszerű ellátásban részesüljön.

Ezen tevékenységünk ellátásához elengedhetetlen a megfelelő eszközellátottság, az elsősegélynyújtás népszerűsítése és társadalmasítása, laikusok képzése, önkéntesek felkészítése.

A pályázat tartalma:

A pályázat öt témakörben kerül kiírásra:

  1. Eszközfejlesztés
  2. Baleset - szimuláció képzés és felkészítés
  3. Elsősegélynyújtó tevékenységet népszerűsítő lakossági rendezvény szervezése
  4. Társadalmi elsősegélynyújtást népszerűsítő oktatóplakátok tervezése és kivitelezése
  5. Közúti járművezetők elsősegélynyújtás ismeretek képzés B-learning tananyag kidolgozása
Bővebben...
 

TEA pályázati értesítő

A Magyar Vöröskereszt 2013-ban létrehozta a Társadalmi Elsősegélynyújtási Alaprészt azzal a szándékkal, hogy a Magyar Vöröskereszt egyik legfontosabb alaptevékenységére a társadalmi elsősegélynyújtás oktatására, laikus segítők kiképzésére, elsősegélynyújtó szolgáltatok biztosítására és fejlesztésére pályázati úton forrást biztosítson a Magyar Vöröskereszt szervezetei számára.

Az alaprész keretének terhére a Magyar Vöröskereszt 2015. február 26-án pályázatot írt ki öt kategóriában „Társadalmi elsősegélynyújtás fejlesztése, támogatása” címmel.

A támogatási keretösszeg: 4 000 000 Ft

A pályázatok beérkezési határideje: 2014. március 16.

A kiírásra 46 pályázat érkezett be, melyeket a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége által életre hívott Elsősegélynyújtási Munkabizottsága bírált el az alábbi táblázat szerint.

Bővebben...
 

TEA-2015: pályázati felhívás

A pályázati kiírás háttere és célja:

Magyar Vöröskereszt egyik legfontosabb alaptevékenysége a társadalmi elsősegélynyújtás oktatása, laikus segítők kiképzése, elsősegélynyújtó szolgáltatok biztosítása. Az elsősegélynyújtás célja, hogy az életet vagy egészséget veszélyeztető állapot miatt azonnali egészségügyi ellátásra szoruló személy haladéktalanul egészségi állapotának helyreállítására, illetőleg rosszabbodásának megakadályozására irányuló szakszerű ellátásban részesüljön.

Ezen tevékenységünk ellátásához elengedhetetlen a megfelelő eszközellátottság, az elsősegélynyújtás népszerűsítése és társadalmasítása, laikusok képzése, önkéntesek felkészítése.

 

LETÖLTÉSEK:

Bővebben...
 

TEA -2014. pályázati közlemények

"A" komponens: Eszközbeszerzés

1.    A Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete a TEA-2014. pályázati kiírás "A" komponensére beadott terve alapján 325.000 forintot nyert el.
A pályázati támogatásból a Laerdal cégtől 4 elemből álló gyermekméretű, újraélesztéshez alkalmas baba-szettet vásároltunk, valamint sikerült pótolnunk korábban vásárolt babákhoz a használat során tönkrement alkatrészeket.
A beszerzés révén a megyei szervezet eszközállománya új elemmel bővült, mely bemutatóinkat a látogatók számára még érdekesebbé, változatosabbá teszi.

2.    A Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete a Társadalmi Elsősegélynyújtás Alaprész 2014-es pályázati kiírás „A” komponensében két félautomata oktató defibrillátor beszerzéséhez nyert támogatást 325 000 Ft összegben. A felszerelések beszerzése után önkénteseket és munkatársakat képeztünk ki arra, hogy a megfelelő használatot a bemutatóinkon ismertetni tudják az érdeklődőkkel. A beszerzés óta Somogy megye több területén voltak bemutatóink, egyebek között a Balaton-parti településeken is. A programban 10 önkéntest és 8 munkatársat készítettünk fel a bemutatókra, melyeken változó, ám nem tervezhető létszámban vesznek részt az érdeklődők.

Bővebben...
 

TEA eseménynaptár

A Társadalmi Elsősegélynyújtási Alap támogatásával megvalósuló programok eseménynaptárának letöltése: ITT

Bővebben...
 


1. oldal / 2


A NIOK Alapítvány támogatásával

Információk

 

Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága
1051 Budapest
Arany János u. 31.

Telefonszám:
+36 1 374 1300

Adószám: 19002093-2-41

A Magyar Vöröskereszt adományvonala: 1359

Adományszámla:

Belföldi átutalás esetén
Adományszámla:
K&H Bank Nyrt.
10405004-00026542-00000005

Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén
Számlavezető:  K&H Bank Zrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
IBAN: HU70 1040 5004 0002 6542 0000 0005
SWIFT: OKHBHUHB
Számlatulajdonos: Magyar Vöröskereszt (1051 Budapest, Arany János utca 31.)

Megyei Szervezeteink Elérhetőségei

Information in English - Hungarian Red Cross
Microsoft Office 365