Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Keresőszolgálat   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt  

Üdvözöljük a Magyar Vöröskereszt honlapján!
Adószámunk:19002093-2-41


Szociális Alap

Szociális Alap 2016. pályázati közlemények

A Szociális Alap 2016 elsődleges célja, hogy a Magyar Vöröskereszt látókörébe kerülő hátrányos helyzetű embereken, családokon segítsen közösségi alapú kezdeményezések támogatásán keresztül. Az Alap kiemelt célcsoportként kezelte a mélyszegénységben, hátrányos helyzetben lévő családokat, gyermekeket, valamint az otthonukat elvesztő embereket.

Bővebben...
 

Pályázati felhívás - SZOCIÁLIS-2016/1

A Magyar Vöröskereszt „Stratégia 2020” dokumentuma által meghatározott harmadik prioritás a társadalmi befogadást, az erőszakmentességet és a béke kultúrájának előmozdítását határozta meg egyik fő célkitűzéseként. Ebből adódóan a Szociális Alap (továbbiakban Alap) elsődleges célja, hogy a Magyar Vöröskereszt látókörébe kerülő hátrányos helyzetű embereken, családokon komplex módon segítsen az elérhető erőforrások maximális kihasználásával. Fontos, hogy olyan közösségi alapú kezdeményezéseket támogassunk, amelyek a helyi igényekre, a helyben élő rászorultak szükségleteire reflektálnak. Az Alap kiemelt célcsoportként kezeli a mélyszegénységben, hátrányos helyzetben lévő családokat, gyermekeket, valamint az otthonukat elvesztő embereket.

Pályázókra vonatkozó kritériumok:

Pályázatot csak a Magyar Vöröskereszt alapszervezetei, valamint szociális vagy gyermekvédelmi területen működő intézményei, szolgálatai nyújthatnak be, valamelyik jogi személyiséggel rendelkező szervezeti egység közreműködésével.

Támogatható tevékenységek:

A SZOCIÁLIS-2016/1 kódjelű pályázat célcsoportját a mélyszegénységben, hátrányos helyzetben élő családok, valamint a közterületen élő hajléktalanok, hátrányos helyzetben lévők alkotják. A pályázat hat témakörben, előre meghatározott keretösszeggel kerül kiírásra.

Bővebben...
 

Pályázati felhívás: Szociális 2015/1

1. A pályázati kiírás háttere és célja:A Magyar Vöröskereszt „Stratégia 2020” dokumentuma által meghatározott harmadik prioritás a társadalmi befogadást, az erőszakmentességet és a béke kultúrájának előmozdítását határozta meg egyik fő célkitűzéseként. Ebből adódóan a Szociális Alap (továbbiakban Alap) elsődleges célja, hogy a Magyar Vöröskereszt látókörébe kerülő hátrányos helyzetű embereken, családokon komplex módon segítsen az elérhető erőforrások maximális kihasználásával. Fontos, hogy olyan közösségi alapú kezdeményezéseket támogassunk, amelyek a helyi igényekre, a helyben élő rászorultak szükségleteire reflektálnak. Az Alap kiemelt célcsoportként kezeli a mélyszegénységben, hátrányos helyzetben lévő családokat, gyermekeket, valamint az otthonukat elvesztő embereket.

Bővebben...
 

2014-es pályázati közlemények

A Szociális Alap 2014 pályázat során fontos volt az, hogy olyan közösségi alapú kezdeményezéseket támogassunk, amely a helyi igényekre, a helyben élők rászorulók szükségleteire reflektál. Az Alap kiemelt célcsoportként kezelte a fedelüket elvesztő embereket, családokat.

B.) komponens: Segélyakciók

1.    A Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezet Várpalotai Alapszervezete a Szociális Alap 2014 pályázati kiírás B komponensére beadott „ Meleg étel nem csak Ünnepkor” elnevezésű terve alapján 50.000 forintot nyert el. A pályázati támogatásból 2015. január 28-án és 2015. február 18-án meleg ételt és konzervet osztott Várpalota bel- és külterületén élő rászoruló embereknek, családoknak. Ebben a segélyakcióban így 60 ember jelképes asztalára került meleg étel nem csak ünnepkor. Első alkalommal bácskai rizses hús, tea és konzerv, második alkalommal, kenyér, forró tea került kiosztásra.

Bővebben...
 

Pályázati felhívás: Szociális alap

1.    A pályázati kiírás háttere és célja:

A Magyar Vöröskereszt „Stratégia 2020” dokumentuma által meghatározott harmadik prioritás a társadalmi befogadást, az erőszakmentességet és a béke kultúrájának előmozdítását határozta meg egyik fő célkitűzéseként. Ebből adódóan a Szociális Alap (továbbiakban Alap) elsődleges célja, hogy a Magyar Vöröskereszt látókörébe kerülő hátrányos helyzetű embereken, családokon komplex módon segítsen az elérhető erőforrások maximális kihasználásával. Fontos, hogy olyan közösségi alapú kezdeményezéseket támogassunk, amely a helyi igényekre, a helyben élők rászorulók szükségleteire reflektál. Az Alap kiemelt célcsoportként kezeli a fedelüket elvesztő embereket, családokat.

2.    Pályázókra vonatkozó kritériumok:

Pályázatot csak a Magyar Vöröskereszt alapszervezetei, valamint szociális vagy gyermekvédelmi területen működő intézményei, szolgálatai nyújthatnak be, valamelyik jogi személyiséggel rendelkező szervezeti egység közreműködésével.

Bővebben...
 
A NIOK Alapítvány támogatásával

Információk

 

Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága
1051 Budapest
Arany János u. 31.

Telefonszám:
+36 1 374 1300

Adószám: 19002093-2-41

A Magyar Vöröskereszt adományvonala: 1359

Adományszámla:

Belföldi átutalás esetén
Adományszámla:
K&H Bank Nyrt.
10405004-00026542-00000005

Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén
Számlavezető:  K&H Bank Zrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
IBAN: HU70 1040 5004 0002 6542 0000 0005
SWIFT: OKHBHUHB
Számlatulajdonos: Magyar Vöröskereszt (1051 Budapest, Arany János utca 31.)

Megyei Szervezeteink Elérhetőségei

Information in English - Hungarian Red Cross
Microsoft Office 365