Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Keresőszolgálat   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt  

Üdvözöljük a Magyar Vöröskereszt honlapján!
Adószámunk:19002093-2-41


Címlap Támogatható pénzügyi alapok Közösségfejlesztési Alaprész
Közösségfejlesztési Alaprész

Közösségfejlesztő programokat támogat a Családi Lap

Közel egymillió-hétszázezer forinttal támogat vöröskeresztes közösségi programokat a Családi Lap támogatásából megvalósuló pénzügyi alap.

A Magyar Vöröskereszt a Családi Lappal közösen előfizetői és egyéb közösségi akciók megvalósítására pénzügyi alapot hoz létre. A 2015-ös kiírásra 22 vöröskeresztes alapszervezet pályázata érkezett be, melyből a legjobb tíz valósulhat meg. A családi napok mellett, idén két közösségeket támogató konferenciát is rendeznek majd. A tíz nyertes pályázó között egymillió-hétszázezer forint talált gazdára.

Az Alap elsődleges célja, hogy a megvalósuló programokon keresztül erősítse a helyi közösségeket, de fókuszál a Vöröskereszt eszmeiségének, alapelveinek, valamint a családi életre nevelés és egészségmegőrzés terjesztésére is.

Bővebben...
 

Pályázati felhívás: KÖFE-2015/1

1. A pályázati kiírás háttere és célja:A Magyar Vöröskereszt a Családi Lappal közösen előfizetői és egyéb közösségi akciók megvalósítására pénzügyi alapot hoz létre. Az Alap elsődleges célja a Magyar Vöröskereszt és a Családi Lap ismertségének és népszerűsítésének növelése. Az Alap támogatásából megvalósuló programokon keresztül a helyi közösségek erősítése, a Vöröskereszt eszmeiségének, alapelveinek, valamint a családi életre nevelés és egészségmegőrzés terjesztése a cél. Fontos, hogy olyan kezdeményezéseket támogasson, amely a helyi közösségek igényeit tartja szem előtt.
A pályázat célcsoportja a kistelepüléseken élő lakosság, olyan helyi közösségek, amelyek aktív szerepet vállalnak a település életében.

Letöltések:
Pályázati felhívás és útmutató
1. számú melléklet - pályázati adatlap
2. számú melléklet - nyilatkozat
3. számú melléklet - költségvetés
4. számú melléklet - pályázói nyilatkozat
5. számú melléklet - számlaösszesítő
6. számú melléklet - sajtólista
7. számú melléklet - láthatóság
8. számú melléklet - szöveges beszámoló

Bővebben...
 

KÖFE-2014: Összefogás a közösségekért

Másfél millió forintot osztott szét a Magyar Vöröskereszt abból a közösségi célok szolgálatára létrehozott pénzügyi alapból, amelyet idén hoztak létre, együttműködve a Családi Lappal. A vöröskeresztes alapszervezetek közül többen is pályáztak a támogatásra, melyből végül 12-en részesülhetek. Tizenegy alapszervezet nyert anyagi hozzájárulást az általuk szervezett családi napok programjainak finanszírozásához, egy pedig a mellrák elleni figyelemfelhívó rendezvényéhez kapott támogatást. Ezt az eseményt Gyulán szervezték meg, ahol a betegség megelőzéséről szóló előadások után egy városi sétára is sor került, ahol a résztvevők léggömböket engedtek a magasba a gyilkos kór elleni küzdelemről szóló üzenetekkel.

A különböző helyszíneken megtartott családi napokon szintén szó esett a különböző betegségek megelőzéséről, a legtöbb esetben  nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is, hiszen bárki részt vehetett a különböző szűrővizsgálatokon, úgy mint a vércukor- vagy vérnyomásmérés – hogy csak a legnépszerűbbeket említsük. Természetesen mindenütt sor került a Vöröskereszt tevékenységének bemutatására, illetve a szervezet által alapított Családi Lap magazint is népszerűsítették. Több helyen szerveztek véradásokat és szinte mindenütt tartottak elsősegély-nyújtó bemutatót. A közönség soraiból a vállalkozó kedvűek maguk is kipróbálhatták az újraélesztés fogásait egy-egy ambu-babán, vagy megkísérelhették elsajátítani a különböző sebkötözési technikákat. A legkisebbekről sem feledkeztek el: velük játékos vetélkedők segítségével ismertették meg a Vöröskereszt által ellátott legfontosabb feladatokat. A rendezvényeket szórakoztató műsorok, színielőadások vagy koncertek is színesítették. Ezúttal is kiemelt jelentőséget kapott a szervezet egyik legfontosabb alapelve, az önkéntesség, melyet mi sem demonstrálhatott volna jobban, mint a 12 rendezvényen tevékenykedő összesen több mint 200 önkéntesünk jelenléte.

Bővebben...
 

Közösségfejlesztési Alaprész - Alapító okirat

1. A pénzalap háttere és célkitűzése:
A Magyar Vöröskereszt a Családi Lappal közösen előfizetői és egyéb közösségi akciók megvalósítására pénzügyi alapot hoz létre. Az Alap elsődleges célja a Magyar Vöröskereszt és a Családi Lap ismertségének és népszerűsítésének növelése. Az Alap támogatásából megvalósuló programokon keresztül a helyi közösségek erősítése, a Vöröskereszt eszmeiségének, alapelveinek, valamint a családi életre nevelés és egészségmegőrzés terjesztése a cél. Fontos, hogy olyan kezdeményezéseket támogasson, amely a helyi közösségek igényeit tartja szem előtt.

Alapító okirat letöltése.

2. Az Alap szervezete:

Az Alap pénzügyi forrásaiból kizárólag pályázati úton lehet támogatást nyújtani. Pályázatot csak a Magyar Vöröskereszt alapszervezetei és tagozatai nyújthatnak be, valamelyik jogi személyiséggel rendelkező szervezeti egység közreműködésével.

Bővebben...
 

Pályázati felhívás: Közösségfejlesztési Alaprész

A Magyar Vöröskereszt a Családi Lappal közösen előfizetői és egyéb közösségi akciók megvalósítására pénzügyi alapot hoz létre (Közösségfejlesztési Alaprész alapítói okirat letöltése). Az Alap elsődleges célja a Magyar Vöröskereszt és a Családi Lap ismertségének és népszerűsítésének növelése. Az Alap támogatásából megvalósuló programokon keresztül a helyi közösségek erősítése, a Vöröskereszt eszmeiségének, alapelveinek, valamint a családi életre nevelés és egészségmegőrzés terjesztése a cél. Fontos, hogy olyan kezdeményezéseket támogasson, amely a helyi közösségek igényeit tartja szem előtt.

A pályázat célcsoportja a kistelepüléseken élő lakosság, olyan helyi közösségek, amelyek aktív szerepet vállalnak a település életében.

Bővebben...
 
A NIOK Alapítvány támogatásával

Információk

 

Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága
1051 Budapest
Arany János u. 31.

Telefonszám:
+36 1 374 1300

Adószám: 19002093-2-41

A Magyar Vöröskereszt adományvonala: 1359

Adományszámla:

Belföldi átutalás esetén
Adományszámla:
K&H Bank Nyrt.
10405004-00026542-00000005

Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén
Számlavezető:  K&H Bank Zrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
IBAN: HU70 1040 5004 0002 6542 0000 0005
SWIFT: OKHBHUHB
Számlatulajdonos: Magyar Vöröskereszt (1051 Budapest, Arany János utca 31.)

Megyei Szervezeteink Elérhetőségei

Information in English - Hungarian Red Cross
Microsoft Office 365