Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Keresőszolgálat   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt  

Üdvözöljük a Magyar Vöröskereszt honlapján!
Adószámunk:19002093-2-41


Beszámolók

„7 csoda” - élménytábor Zánkán

Te magad vagy a csoda! – ezzel az életérzéssel térhetett haza az a 21 különleges nevelési igényű gyermek, akik részesei voltak a Magyar Vöröskereszt 7csoda Élménytáborának Zánkán, 2013. augusztus 10-17. között.

A tábor leglátványosabb programeleme a szalmabálákból megépített „élőcsocsó” volt: a hevederrel kibiztosított mozgássérült, látássérült és egészséges gyerekeket oldalról, kötelek segítségével irányították társaik, így a résztvevők közös erővel, egymást segítve focizhattak.

A tábor megvalósítását 23 elhivatott és tapasztalt önkéntes „csodatévő”, rajtuk kívül pedig több, a tévéből is jól ismert híresség is segítette. Anyagi támogatókban sem volt hiány: többek között a Cargill, az Amerikai Nagykövetség, a Nestlé segített – hogy csak a legnagyobbakat említsük.

Bővebben...
 

Falunap Leányváron

A helyi vöröskeresztes alapszervezet is hozzájárult a leányvári falunapok sikeréhez 2013. szeptember 22-én, összefogva a LENA Leányvári Nagycsaládosok Egyesületével. Az első műsorszám a dorogi zeneiskolások által előadott meseopera volt, majd kézműves foglalkozások következtek. Fából madáretetőt, kartonból lovacskát lehetett készíteni. A rét közepén ügyességi versenyeket rendeztek, amelyek után jól esett a meleg tea, a sütemény és az alma.

A falunapon mintegy 15 vöröskeresztes önkéntes tevékenykedett.

Bővebben...
 

Mikulás-ünnepség Hevesen

Vidám műsorral és Mikulás-csomagokkal örvendeztetett meg 60 kisgyermeket a hevesi vöröskeresztes alapszervezet 2013. december 8-án. A megajándékozottak mindegyike valamilyen egészségkárosodással vagy betegséggel kénytelen élni: volt közöttük Down-kóros, cukorbeteg, lisztérzékeny és asztmás is.

A vasárnap délelőtti ajándékozást az egri Babszem Jankó Gyermekszínház Mikulásváró mesejátéka tette még örömtelibbé. A rendezvény sikeréhez 10 vöröskeresztes önkéntes munkája is hozzájárult.

Bővebben...
 

Látássérült fiatalok táboroztak

Hajdúszoboszlón táborozhatott húsz látássérült fiatal 2013. augusztus 12-17. között, a Magyar Vöröskereszt vámosgyörki alapszervezetének révén, amely a Kenedi Alapból elnyert 300 ezer forinttal járult hozzá nyaralásukhoz. A táborozást immár 16. alkalommal szervezték meg. A színes programokon 5 vöröskeresztes önkéntes segítette a fiatalokat. Sor került terápiás lovaglásra, uszodalátogatásokra és valamennyi résztvevő élvezhette a helyi kalandpark nyújtotta izgalmakat. A kisebbek kézműves foglalkozásokon jeleskedtek, míg a nagyobbak különféle vetélkedőkön tűntek ki tájékozottságukkal, talpraesettségükkel.

Bővebben...
 

Iskolai segélyakció Kisbéren

Tanszereket és iskolai segédeszközöket kapott mintegy 50 rászoruló kisdiák Kisbéren, 2013. otóber18-án. A helyi vöröskeresztes alapszervezet főként azokat az írószereket és festékeket vásárolta meg a szűkös anyagi helyzetű családok gyermekei részére, amelyeknek a beszerzése a szülők anyagi gondjai miatt az iskolakezdés óta nem valósulhatott meg.

Az adományokat a Vöröskereszt 10 önkéntese csomagolta és adta át a rászorulóknak. Az segélyakció mások tetszését is elnyerte, így egyéb felajánlásokkal más támogatók is csatlakoztak hozzá.

Bővebben...
 


1. oldal / 4


A NIOK Alapítvány támogatásával

Információk

 

Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága
1051 Budapest
Arany János u. 31.

Telefonszám:
+36 1 374 1300

Adószám: 19002093-2-41

A Magyar Vöröskereszt adományvonala: 1359

Adományszámla:

Belföldi átutalás esetén
Adományszámla:
K&H Bank Nyrt.
10405004-00026542-00000005

Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén
Számlavezető:  K&H Bank Zrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
IBAN: HU70 1040 5004 0002 6542 0000 0005
SWIFT: OKHBHUHB
Számlatulajdonos: Magyar Vöröskereszt (1051 Budapest, Arany János utca 31.)

Megyei Szervezeteink Elérhetőségei

Information in English - Hungarian Red Cross
Microsoft Office 365