Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Keresőszolgálat   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt  

Üdvözöljük a Magyar Vöröskereszt honlapján!
Adószámunk:19002093-2-41


Jótékonysági Alap

Bogyó és Babóca is segíti a Vöröskereszt munkáját

Mesefigurák is felfigyeltek a Magyar Vöröskereszt tevékenységére: Bogyó és Babóca - megalkotójuk Bartos Erika írónő segítségével -pénzadománnyal támogatják a Jótékonysági Alap működését.

Az Alapot 2009-ben hoztuk létre krónikus betegségben szenvedő 0-18 év közötti gyermekek és családjuk életkörülményeinek javítására. Az ország bármely pontjáról, pályázati formában jelentkezők kérelmeiről szakértői bizottság dönt. Eddig az Alapból 69 családnak nyújtott segítséget a Magyar Vöröskereszt. Bartos Erika támogatásával idén a tavalyihoz képest kétszerannyi gyermeknek tudjuk élhetőbbé, komfortosabbá tenni nehéz körülményeit. Köszönjük!

Bővebben...
 

2014. évi beszámoló

Az „A Magyar Vöröskereszt Jótékonysági Alapja, amelyet a Nestlé Hungária Kft. támogat” (továbbiakba Jótékonysági Alap) ebben az évben is folytatta 2009-ben megkezdett munkáját, melyért ez úton is köszönetünket fejezzük ki a fő támogatónak, Nestlé Hungaria Kft-nek.

A munka a két szervezet által kialakított folyamatnak megfelelően történt, azaz

-          a beérkező, alátámasztott kérelmekről

-          az illetékes Vöröskereszt szervezetének véleményét figyelembe véve

-          a támogatásról, annak nagyságáról háromtagú bíráló bizottság dönt, javaslatot téve a felhasználására is.

A támogatás a család és az illetékes megyei Vöröskereszt szervezet egyeztetésével kerül felhasználásra, majd elszámolásra.

A bíráló bizottság gyermekorvosból (Jász-Nagykun-Szolnok megyéből), jogászból (Zala megyéből) és a támogató képviselőjéből (Budapestről) áll. Munkájukat az Alap titkára segíti. Döntésüket e-mail segítségével, konszenzussal hozzák, általában három napon belül. A támogatás szempontjait közösen dolgozták ki, melyben egészségügyi és szociális szempontok egyaránt megtalálhatóak.

Bővebben...
 

Jótékonysági Alap

A Jótékonysági Alap célja 18 éven aluli beteg gyermekek gyógyulásának támogatása. Az Alap 2009-ben jött létre a Nestlé Hungaria Kft támogatásával. Az Alap célcsoportja a 0-18 éves gyermekek és fiatalok.  Az Alap pénzügyi forrásaiból kizárólag kérelem benyújtása után lehet támogatást nyújtani. A szülői/nevelői kérelem a csatolt mellékleteivel csak a Magyar Vöröskereszt területi szervezetei és megyei igazgatóságai véleményével, javaslatával nyújtható be a Magyar Vöröskereszt illetékes megyei igazgatóságain keresztül.

A Jótékonysági Alap működését szabályozó dokumentum letöltése.

 

1. A pénzalap háttere és célkitűzése:
A Jótékonysági Alap (továbbiakban Alap) célja a Vöröskereszthez forduló nehéz sorsú családok – akik a legtöbb esetben egyszerre szociális és egészségügyi nehézségekkel küzdenek – támogatása. Olyan élethelyzetekre kell gondolni, ahol többnyire egy-egy kisgyermek hosszú távú gyógykezelése, vagy rehabilitációja az ápolás és a szakellátás elérésének nehézségei miatt (utazás, munkahely elvesztése a kiesett idő miatt stb.) lassan felőrlődik, végül összeroppan a család egzisztenciája.
Az Alap 2009-ben jött létre a Nestlé Hungaria Kft támogatásával.
Az Alap célcsoportja a 0-18 éves gyermekek és fiatalok.

2. Az Alap szervezete:
Az Alap pénzügyi forrásaiból kizárólag kérelem benyújtása után lehet támogatást nyújtani. A szülői/nevelői kérelem a csatolt mellékleteivel csak a Magyar Vöröskereszt területi szervezetei és megyei igazgatóságai véleményével, javaslatával nyújtható be a Magyar Vöröskereszt illetékes megyei igazgatóságain keresztül.
Az Alaphoz érkezett kérelmekről a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége által jóváhagyott háromtagú Bíráló Bizottság dönt.
A Bíráló Bizottság tagjai az adományozó képviselője, valamint gyermekorvos, jogász.

Bővebben...
 
A NIOK Alapítvány támogatásával

Információk

 

Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága
1051 Budapest
Arany János u. 31.

Telefonszám:
+36 1 374 1300

Adószám: 19002093-2-41

A Magyar Vöröskereszt adományvonala: 1359

Adományszámla:

Belföldi átutalás esetén
Adományszámla:
K&H Bank Nyrt.
10405004-00026542-00000005

Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén
Számlavezető:  K&H Bank Zrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
IBAN: HU70 1040 5004 0002 6542 0000 0005
SWIFT: OKHBHUHB
Számlatulajdonos: Magyar Vöröskereszt (1051 Budapest, Arany János utca 31.)

Megyei Szervezeteink Elérhetőségei

Information in English - Hungarian Red Cross
Microsoft Office 365