Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Keresőszolgálat   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt  

Üdvözöljük a Magyar Vöröskereszt honlapján!
Adószámunk:19002093-2-41


Címlap Nemzetközi tevékenységeink
Nemzetközi tevékenységeink

A Magyar Vöröskereszt Nemzetközi tevékenységei 2010. január és július között

Vöröskereszt/Európai Unió Iroda

Habsburg György elnök, vezetőségi tagként részt vett a VK/EU Iroda Koordinációs Csoportjának januári brüsszeli ülésén. A megbeszélésen áttekintették a Nemzetközi Federáció legutóbbi Közgyűlésének eredményeit, köztük a 186 Vöröskereszt és Vörösfélhold társaság jövőbeni munkáját meghatározó Stratégia 2020-at, valamint az európai Vöröskereszt szervezetek idei prioritásait és terveit.

Spanyolország soros EU elnöksége alatt február 18-19. között a Spanyol Vöröskereszt nemzetközi konferenciát szervezett „Szociálisan hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatáshoz való hozzáférése” címen, amelyen a Magyar Vöröskeresztet Habsburg György elnök képviselte.

Az Európai Finanszírozási Szakértők Csoportja (EFPG), melynek a Brit, az Osztrák, a Svéd Vöröskereszt és a VK/EU Iroda képviselői mellett, a Magyar Vöröskereszt részéről Szél Alice nemzetközi szakreferens a vezetőségi tagja, február végén Glasgowban tartott ülést. Az ülésen tesztelésre előkészítették és véglegesítették az Osztrák Vöröskereszt irányításával, az Európai Bizottság támogatásával összeállított képzési anyagot, amelyet a nemzeti társaságok EU pályázatokkal foglalkozó munkatársainak felkészítésére használnak majd. A képzési anyagot az EFPG éves bécsi ülésén alkalmazták először kísérletileg. A kidolgozott tananyaghoz példatárat állítanak össze a nemzeti társaságok legsikeresebb EU projektjeiről. A Szakértői Csoport 2011. évi konzultációjára Budapesten kerül sor, melynek  házigazdája a Magyar Vöröskereszt.

Bővebben...
 

Nemzetközi tevékenységeink

A Magyar Vöröskereszt nemzetközi tevékenységeire ösztönzően hatott, hogy a Nemzetközi Federáció Budapestre helyezte az 52 európai ország Vöröskereszt és Vörösfélhold társaságának munkáját koordináló Európai Zóna Irodáját. Az Iroda nemzetközi szakmai rendezvényeinek helyszínéül gyakran választják Budapestet, ami megkönnyíti munkatársaink bekapcsolódását a nemzetközi kapcsolatrendszerbe. A programokon részt vevő küldöttségek rendre ellátogatnak a Magyar Vöröskereszthez, hogy megismerkedjenek a Magyar Vöröskereszt tevékenységeivel. A Zóna Iroda delegáltjai részt vesznek rendezvényeinken, és azokról a Nemzetközi Vöröskereszt hírcsatornáin beszámolnak. A Federáció központi honlapján képes címlap sztori jelent meg a Magyar Vöröskereszt Zánkán megtartott országos elsősegélynyújtó versenyéről. A Zóna Iroda európai hírlevele beszámolt a Tempus szakértői tanulmányútról, melynek során hét ország szakemberei ismerhették meg a Magyar Vöröskereszt munkaerő piaci integrációt segítő képzési programjait. Az EU tagországok Vöröskereszt társaságait összefogó brüsszeli Vöröskereszt/Európai Unió Irodával is kiemelkedő a munkakapcsolatunk. Habsburg György, a Magyar Vöröskerszt elnöke tagja az Irodát irányító Vezető Testületnek, melynek 2008 júniusi kibővített ülését a Zóna Irodával közösen a Magyar Vöröskereszt szervezte. A Federáció és a VK/EU Iroda meghívására munkatársaink több nemzetközi projekt szakértői csoportjába is meghívást kaptak, amelyekben a régiót képviselik.

A Federáció Európai Zóna Irodájának vezetője, Anitta Underlin és helyettese Leon Prop, 2008. év elején látogatást tett a Magyar Vöröskereszt központjában, ahol a szakmai vezetők előadásai révén betekintést nyertek tevékenységeinkbe.

Bővebben...
 
A NIOK Alapítvány támogatásával

Információk

 

Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága
1051 Budapest
Arany János u. 31.

Telefonszám:
+36 1 374 1300

Adószám: 19002093-2-41

A Magyar Vöröskereszt adományvonala: 1359

Adományszámla:

Belföldi átutalás esetén
Adományszámla:
K&H Bank Nyrt.
10405004-00026542-00000005

Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén
Számlavezető:  K&H Bank Zrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
IBAN: HU70 1040 5004 0002 6542 0000 0005
SWIFT: OKHBHUHB
Számlatulajdonos: Magyar Vöröskereszt (1051 Budapest, Arany János utca 31.)

Megyei Szervezeteink Elérhetőségei

Information in English - Hungarian Red Cross
Microsoft Office 365