Magyar Vöröskereszt Menedék Családok Átmeneti Otthona

Nógrád Megyei Szervezetünk központi címe: 3100 Salgótarján, Játszó út 2.

Telefon: +36 32 422 785

E-mail: menedek@voroskereszt.hu

A célunk mindig az, hogy hozzánk forduló családok részére korszerű, kényelmes, barátságos otthont biztosítsunk.

A Menedék Családok Átmeneti Otthona által nyújtott szolgáltatások

Intézményünk olyan egyszülős családok és várandós kismamák számára nyújt segítséget, akik lakhatás elvesztése, pénzügyi nehézségek, családi krízis, válás, bántalmazás vagy egyéb átmeneti ellehetetlenülés miatt keresnek menedéket. Befogadóképességünk 40 fő és az ország egész területéről fogadjuk a minket felkeresőket.

Átmeneti Otthonunk alapelve, hogy a gyermekek családjuktól történő elszakadását megakadályozzuk, nyitottan fogadjuk a különböző gondokkal küzdő, krízishelyzetbe került  szülőket  és gyermekeiket. Ezen célok megvalósítása érdekében családgondozási és esetkezelési feladatokat látunk el, krízisintervenciót tartunk, közösségi programokat szervezünk és fejlesztjük a gyermekek tanulási képességeit. Intézményünkben a szociális szakembereken kívül pszichológus és jogász is segíti a családok életét. A szakmai segítség mellett természetesen az ellátáshoz való alapvető eszközöket is a családok rendelkezésére bocsátunk, úgy mint pelenkázó, babakád, íróasztal, iskolai felszerelés, évszaknak megfelelő öltözet, ágynemű. A lakóknak hozzáférésük van a mosó- és szárítógéphez, a korszerűen felszerelt konyhához és benne a főzéshez szükséges eszközökhöz.

A Családok Átmeneti Otthona által nyújtott szolgáltatás igénybevétele önkéntes alapon, kérelemre történik. Az elhelyezés feltétele a negatív tüdőszűrő lelet (szülő) és az orvosi igazolás (mindegyik családtag) arról, hogy közösségbe mehet és fertőző betegségtől mentes.

A szülő kérheti a felvételt közvetlenül az intézményben, a Gyermekjóléti Szolgálat családgondozójától, a Gyermekjóléti Központ esetmenedzserétől, egyéb Gyermekvédelmi intézményben, a kórház szülészeti osztály védőnőjénél, jelzőrendszeren vagy telefonon keresztül.

Nyelv

X