Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Keresőszolgálat   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt  

Üdvözöljük a Magyar Vöröskereszt honlapján!
Adószámunk:19002093-2-41


Címlap Katasztrófa-készenlét Vörösiszap-katasztrófa
Vörösiszap-katasztrófa

Magyar Vöröskereszt: egy éve az iszapkatasztrófa területén

Éppen egy éve dolgozik a Magyar Vöröskereszt az iszapkatasztrófa sújtotta területen. Élelmiszer-és tisztítószer csomagok, védőfelszerelés, tűzifa, ingóságok pótlása, felújítások, lakóházak vásárlásának segítése, melléképületek építése – az idén 130 éves segélyszervezet a többi közt így segített a vörösiszap-károsult családoknak. A legnagyobb hazai humanitárius szervezet katasztrófaszámlájára mintegy 400 millió forint érkezett, ebből 206 millió forint a 1749-es segélyvonal segítségével gyűlt össze.

A Magyar Vöröskereszt Veszprém megyei és budapesti kollégái már a katasztrófa első napján a helyszínre érkeztek, hogy részt vegyenek a segítségnyújtásban. Munkatársaink és önkénteseink védőfelszerelést, élelmiszert és ásványvizet osztottak a rászorulóknak, valamint a mentésben résztvevőknek. Csige István a Magyar Vöröskereszt katasztrófa-készenléti munkatársa a túlélők és áldozatok utáni kutatócsapat munkájában is hatékonyan részt vett.

Bővebben...
 

A Leier továbbra is támogatja az iszap károsultakat

Több százezer forint értékű téglával támogatja a Leier a devecseri vörösiszap-katasztrófa károsultjait.  A cég adománya a Magyar Vöröskereszt koordinálásával jut el a károsultakhoz.

Ugyan az új lakóingatlanok megépültek az állam segítségével, azonban ez a szerepvállalás nem foglalta magában a melléképületek újraépítését. A Magyar Vöröskereszt és a Leier közötti megegyezés értelmében a cég több százezer forint értékben adományoz téglát a Devecserben élő károsultaknak. A Leier továbbra is kész segítséget nyújtani a térség számára.

Bővebben...
 

Nyaralás a katasztrófa után

Egy hetet töltöttek a horvát tengerparton a vörösiszap-katasztrófát megélt gyerekek. A 120 gyermek közül többen most láttak először tengert. A strandolás és játék mellett a gyerekek az elsősegélynyújtás alapjaival is megismerkedhettek.

A Magyar Vöröskereszt elsősegély-nyújtó helyet, vízi mentő pontokat és még egy motoros mentőcsónakot is biztosított a gyerekek biztonsága érdekében. Szerencsére csak kisebb sérüléseket kellett ellátniuk. A gyerekek úszástudásának felmérése után naponta kétszer úszásoktatás is volt.

Bővebben...
 

Falunappal mond köszönetet a segítségért Kolontár

Különleges formában fejezi ki Kolontár a köszönetét a segítőinek. Tavaly októberben a várost sújtó vörösiszap-katasztrófa után rengetegen segítették a falu lakosságát. Ennek fényében július 9-én, szombaton falunapot tartanak Kolontáron, hogy ezzel is meghálálhassák azt a segítséget amit a katasztrófa után kaptak. A falunapon a Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei részt vesznek.

Kolontáron minden év júniusában szokták megrendezni a falunapot. Ebben az évben azonban júliusra halasztották az ünnepséget, mert eddigre minden károsult család, már az új otthonában költözhetett. A falunapon a kulturális programok mellett, focimeccset és főzőversenyt is rendeznek, amik már hagyományai a rendezvénynek. A különféle izgalmas és érdekes programokban a Magyar Vöröskereszt is megjelenik.

Bővebben...
 

Elindultak a vörösiszap-károsult gyerekek Horvátországba

Elindultak a vörösiszap-károsult gyerekek Horvátországba, szombaton. A 120 gyermek egy hetet tölthet el Novi Vinodolski tengerpartján, a Magyar és a Horvát Vöröskereszt jóvoltából.

A Horvát Vöröskereszt és a zágrábi polgármester meghívására összesen 120 gyermek nyaralhat a horvát tengerparton, a gyerekek és kísérőik szombat reggel indultak útnak Devecserről Novi Vinodolskiba. A somlóvásárhelyi, devecseri és kolontári rászoruló gyerekeket a helyi önkormányzat és iskola segítségével választották ki. A Magyar Vöröskereszt a gyerekek kiutazását szervezte meg, valamint balesetbiztosítást is kötött számukra. A vöröskeresztes kísérők és tanárok mellett, három horvát anyanyelvű diák (a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon tanulói)  is utazik a gyerekekkel hogy segítsék a kommunikációt. A Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtó és vízimentő csapatot is visz egy mentőhajóval egyetemben, hogy a gyerekek teljes biztonságban tölthessék a vakációt.

Bővebben...
 


1. oldal / 10


A NIOK Alapítvány támogatásával

Információk

 

Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága
1051 Budapest
Arany János u. 31.

Telefonszám:
+36 1 374 1300

Adószám: 19002093-2-41

A Magyar Vöröskereszt adományvonala: 1359

Adományszámla:

Belföldi átutalás esetén
Adományszámla:
K&H Bank Nyrt.
10405004-00026542-00000005

Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén
Számlavezető:  K&H Bank Zrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
IBAN: HU70 1040 5004 0002 6542 0000 0005
SWIFT: OKHBHUHB
Számlatulajdonos: Magyar Vöröskereszt (1051 Budapest, Arany János utca 31.)

Megyei Szervezeteink Elérhetőségei

Information in English - Hungarian Red Cross
Microsoft Office 365